Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om BMK Kvasten

Följ

BMK Kvasten

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
BMK Kvasten
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn BMK Kvasten
Adress Gröndalsvägen 41
Postadress 39236 Kalmar
E-post kansli@bmkkvasten.se
Orgnr 832401-8020
Swish 1236519029
Kontonr BG: 5262-4731

Om BMK Kvasten

Badmintonklubben BMK Kvasten har funnits i Kalmar sedan 1961 och har genom åren hjälpt många att utvecklas som spelare. Vi ser glädjen för idrotten som central och vi vill med vår verksamhet erbjuda spel för dig som vill tävla och för dig som vill träna i glädje och gemenskap.

Alla som vill spela badminton är välkomna till BMK Kvasten. Idag består föreningen av ca 120 medlemmar i alla åldrar som tränar och tävlar i badminton. Vi håller till i Gröndalshallen och i Hagby sporthall.

BMK Kvasten är certifierad Säker och trygg förening. Det innebär att vi arbetar aktivt med att utveckla och ta ansvar för vår verksamhet och varandras välmående. Läs mer om certifieringen hos https://www.kalmar.se/uppleva-och-gora/foreningar-och-foreningsliv/saker-och-trygg-forening.html

Medlemskap
För att delta i vår verksamhet måste man vara medlem i föreningen. Det går utmärkt att prova-på och vara med några gånger på våra aktiviteter innan man blir medlem. Medlemskapet kostar 50 kr per säsong.
Vill man vara stödmedlem utan att träna kostar det 200 kr per säsong.

Som medlem kan man köpa utrustning och kläder från vår leverantör FZ Forza/Victor. De har ett stort och brett sortiment till mycket bra priser, t.ex. ett nybörjarpaket med racket och tröja. Klubben gör samlade medlemsbeställningar ett par gånger per säsong.

Träna med oss
Badmintonskolan är vår nybörjargrupp som fokuserar på grunderna i badminton. Här lär man sig regler, uppförande på badmintonbanan, grundslag och grundläggande fotarbete.

Våra andra träningsgrupper har ett större tävlingsfokus och kräver lite mer av spelarna när det gäller lyhördhet och vilja att utvecklas som spelare. Här sker mycket av träningen i modulform med ett stort mått av teknikfokus.

Vi har också motionsspel på lördagar utan tränare. Där är alla medlemmar välkomna och det går även att ta med sig en kompis eller anhörig.

Träningsavgifter
Badmintonskola: 450 kr per termin
Träningsgrupp 1: 550 kr per termin
Träningsgrupp 2: 650 kr per termin
Träningsgrupp 3: 1000 kr per termin
Motionsspel: 500 kr per termin

Tävla med oss
Att tävla i badminton är roligt och det finns tävlingar för alla spelare, från nybörjarnivå upp till högsta elitnivå. Tävlingar arrangeras årligen både i Kalmar och i närområdet samt över hela Sverige.

BMK Kvasten arrangerar Lusseslaget, som är vår lokala nybörjartävling, där vi bjuder in våra grannklubbar till en lättsam och trevlig tävling med doft av saffran. Vi arrangerar också Kvastenspelen som är en nationell tävling godkänd av Badmintonförbundet.

Tävlingskalender publiceras av förbundet och varje spelare är fri att anmäla sig till vilken tävling som helst. Tävlingskalender Badminton Sweden.
Anmälan till tävlingar sker genom vårt formulär Tävlingsanmälan

Avgifter
I samband med tävling betalas en tävlingsavgift. Varje arrangör bestämmer avgiften men följer vanligtvis de rekommendationer om tävlingsavgifter som publiceras på Svenska Badmintonförbundets hemsida.

BMK Kvasten står för halva tävlingsavgiften vid några utvalda tävlingar, t.ex. Ölandsspelen och vår egna tävling Kvastenspelen. Dessa utvalda tävlingar publiceras inför varje säsong.

Subventionerade tävlingar säsongen 2023/2024:
- Växjö Open Ungdom 14-15 okt -23
- Ölandsspelen 28-29 okt -23
- Lusseslaget 2 dec -23 arrangeras av BMK Kvasten
- Östersjöspelen Karlskrona 20-21 jan -24
- Kvastenspelen 3-4 feb -24 arrangeras av BMK Kvasten
- Växjö Open 2-3 mar -24
- Älmhults Nybörjartävling 23 mar -24

Seriespel
BMK Kvasten har en lag i seriesystemet där möter vi andra klubbar och spelar herr- och damsingel, herr- och damdubbel samt mixdubbel. Under säsongen 2023-2024 tävlar vi division 3 Syd.