Hoppa till sidans innehåll

Säsongen är officiellt öppnad i Älmhult!

28 SEP 2014 15:36
Vilken fest i Älmhult! Vilket fyrverkeri i hedervärda insatser på så bred front! Vi ledare och tränare är genuint stolta över er.
  • Skapad: 28 SEP 2014 15:36

Badmintonutveckling handlar om betydligt mer än att samla pokaler och rankingpoäng. Det handlar om att utvecklas, ta till sig träning och systematiskt förbättra ens teknik på Badmintonbanan. Vi visste att vi hade något verkligt lovande på gång och nu har vi fått det bekräftat. Alla ni som kastades in i era första klassningstävlingar förra året, i de allra flesta fall utan ens en nybörjartävling i bagaget, ni hör nu på riktigt hemma på den högsta nivån och det råder inga tvivel om att vi åter kommer att verifiera detta i Jönköping, Karlskrona och i Färjestaden.

IMG_0926 

Våra U11 imponerade stort. Medan Leo tog sig vidare ifrån Pool till kvartsfinal där han var nano-meters ifrån semifinal så kändes det nästan befriande att även Ella kan förlora en enskild match då och då, och fick nöja sig med silver den här gången.

IMG_0952 

I U13 fick David revansch ifrån sin U13 debut vid förra årets IKEA Cup och tog sig smidigt vidare ifrån poolen. Ricard kämpade med en tuff lottning, men för någon som ganska nyligen gick in i U-klass är det djupt imponerande att bjuda på en häftig och intensiv 3-settare mot flerfaldigt mer meriterat motstånd, vi tar av oss hatten. I Fabbes fall så blev det en snöplig sorti som pool 3a i sin allra först U13 tävling, enligt egen utsago mot en Kines som var ”nästan” 3 meter lång och smashade på allt ifrån baslinjen, tyvärr saknas fotobevis på motståndaren, men vem vet? Dock smycket bra spelat av Fabian! Också Oliver slet hårt mot kompakt motstånd med fick till slut ge sig.

IMG_0963 

Våra två U15 tjejer imponerade dock kanske mest, vilka proffs! Isa gick helt obesegrad genom poolen som Pool 1a, medan Andrea, med lite tuffare lottning precis missade slutspel. Låt oss bara för ett ögonblick poängtera att deras motstånd bestod i tjejer som spelat både SM och Svenska cupen innan våra U15 spelat sin allra först tävling, jodå! Fundera en stund på var våra U15 kommer att befinna sig i slutet av den här säsongen!!!

 

I seniorklass stod Åke ensamt för underhållningen när han avverkade uppkomlingar på löpande band I B-klass vilket räckte till en kvartsfinal, hatten av för vår super-coach!

 

Två veckor, sen ses vi i Jönköping, glöm inte att anmäla er till Karlskrona, tiden går snart ut!!!

10685606_798105113587629_5151691273027376990_n

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info