Hoppa till sidans innehåll

BMK Kvasten spelar Wättersmashen 2014 i Jönköping

12 OKT 2014 08:25
Det sägs att Badminton är en individualistisk tävlingsidrott, men det är svårt att känna av det där när BMK Kvasten samlar sig för tävling, och Wättersmashen i Jönköping var inget undantag.
  • Skapad: 12 OKT 2014 08:25

Redan på fredagskvällen samlades ett betydande gäng spelare, ledare och engagerade föräldrar på Scandic Elmia, ett stenkast ifrån Racketcentrum, för att cementera den där fantastiska Kvasten-gemenskapen som borde göra vilken annan klubb som helst avundsjuk

IMG_0985 

På lördagsmorgon anslöt ytterligare ett par kvastar för vad som skulle bli en minst sagt intensiv tävlingsdag.

 

Som vanligt levererades det i U11, med Ella som gick fram som ett ånglok mot de, ofta två huvuden längre motståndarna. Tyvärr gjorde ödet så att ett par racket-senor gick av i avgörande match och innan vi lyckats få fram ett låne-racket var rytmen störd och Ella förlorade avgörande set med minsta möjliga marginal 20-22 till Transås Marion Lawrence, och Ella fick därmed nöja sig med Silvermedaljen.

 

Detta var kanske lite av dagens melodi. Trots väldigt hedersamma slutspelsplatser för både Leo och Isa kändes det som att marginalerna inte riktigt var på vår sida den här gången. Marco föll i en 3-sets nagelbitare mot Wätterstads Karl Åman med 22-20, 21-23, 21-18, vilket i princip är oavgjort i vilken annan bollidrott som helst, MEN något sådant finns ju som bekant inte i Badminton. Eller som när Fredrika fick ledare och föräldrar att hålla andan i ganska exakt 28 minuter mot BK Falans Elsa Hallman. Exemplen är många!

bild 

Kul att se Tim spela sin andra tävling i seniorklass och redan kännas så pass självklar på den nivån!

 

Bravo allihopa!!! 

 

Det finns många fantastiska insatser att nämna. på och utanför banan, tack allihopa för en fantastisk helg. Om två veckor väntar Östersjöspelen, då förvandlas vårt lilla Avantgarde på 11 spelare i Jönköping till 24 spelare, ett gäng som växer ytterligare inför Ölandsspelen, en tävling där det fortfarande finns mäjlighet att anmäla sig om man är snabb!

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info