Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Till Lusseslaget 4/12 2016

22 NOV 2016 12:55
Det känns väldigt roligt att återigen välkomna er till en helg i Kalmar där vi sätter dem som är nya i badminton i centrum. En helg som är uppskattad i regionen och som nu också blivit ett premierat regionalt initiativ av Svenska Badmintonförbundet.
  • Skapad: 22 NOV 2016 12:55

Som vanligt är upplägget för Lusseslaget anpassat till att hedra den kollektiva insatsen över den individuella och att erbjuda en mjuk introduktion till tävling för våra framtida talanger. En möjlighet att stärka gemenskapen mellan spelare och klubbar i vårt närområde, där vi ser det sociala som viktigare än eventuella resultat. 

Även om matcherna följer samma mönster och regler som i en vanlig tävling, så är det därför medalj till alla och vi har för dagen ställt undan den individuella prispallen.  

Istället samlar man poäng till klubben som konsolideras under dagen och vinnande förening tar med sig vår vandringspokal (Lussepokalen) hem, och får agera fadder för den under de kommande tolv månaderna.

Självklart är det så att antalet spelare ifrån varje förening skiljer stort, och i vissa klasser är kanske någon enskild förening inte ens representerad, men vi får bortse ifrån det, det är inte så viktigt. 

Vi har inför lottningen 45 anmälda spelare som kommer att spela singel i U11, U13 och U15 klasser. Här ingår spelare som är helt nya i tävling, medan ett antal spelare prövat på nybörjaretävling innan, och kanske i något enstaka fall även testat en högre nivå, men då helt utan framgång. 

I några enstaka fall har vi flyttat upp spelare en åldersklass då vi på förhand vet att dessa är lite starkare. Vi försöker verkligen efter bästa förmåga, och med den kunskap vi har att åstadkomma så bra och jämna matcher som möjligt.

Det åligger oss ledare och föräldrar att efter bästa förmåga stötta syftet med dagen, som är att ha roligt och ge en lustfylld introduktion till tävlingsbadminton. 

För att ge Lusseslaget sin rätta inramning har ett flertal Kvastenföräldrar som vanligt ställt upp och bakat lussebullar som vi bjuder på under dagen, och självklart är det gratis fika till föräldrar och ledare. 

Vi kommer också att under dagen ha viss försäljning av varmkorv och dricka i anslutning till hallen för att fylla på energin om så krävs, men även ett lotteri, så ta gärna med lite kontanter.  

Upplägget under söndagen 4/12 är som följer: 

Arenahallen (Kalmar Sportcenter) öppnar 09:00 och de första matcherna spelas 09:30. Det kommer i hallen att finnas spelscheman där man kan få en översikt över poolmatcher och även hålltider för eventuella slutspel där detta är relevant.  

Sekretariatet är där för att stötta och svara på frågor runt spel, tider och liknande. 

För att få till just den där lagkänslan, spelas klasserna i den mån möjligt parallellt, sida vid sida, och som vanligt hoppas vi på att även om man är färdigspelad lite tidigare, stannar kvar och hejar fram sina kamrater i deras sista matcher. 

Om Lusseslaget följer samma mönster som det brukar, så är hela arrangemanget avslutat runt 15:00, men i skrivande stund är lottning och tidssättning ännu inte avslutad. 

OBS! Vi ber er att vid eventuell WO eller liknande att skicka den informationen via en förälder eller via This is a mailto link till sekretariatet så att vi inte i onödan står och väntar på någon som inte dyker upp.

Återigen, varmt välkomna till Kalmar, och ett särskilt stort välkommen till Högsrum som gör comeback i den regionala Badmintongemenskapen!

Mvh

BMK Kvasten

Skribent: Kansliet
Epost: This is a mailto link

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info