Hoppa till sidans innehåll

Summering Växjö Open 2017

05 FEB 2017 16:35
Vilken fantastisk helg ni ungdomar bjöd på, vilka styrkebesked, men än viktigare, vilka framsteg ni gör och vilket utvecklingskurva ni har, hatten av för er allihopa!
  • Uppdaterad: 05 FEB 2017 16:45

Under veckoslutet drog en ordentlig förkylning in över Kalmar, som först bäddade ner Theo, sen Fabbe, sen Arianna, sen Ricard och slutligen Olle, innan en decimerad Kvasten-trupp stapplade in i tävlingen, men sen levererades det trots detta desto mer!. 

U11 Nivå 1

Här var det Signe som gick som tåget. Med en självklarhet som kanske gränsade till det lite okomfortabla för oss ledare kammade hon hem hela klassen utan att förlora ett enda set. Dock ska man komma ihåg att detta var Signes första sanktionerade tävlingsstart, men sannolikt också sista i nivå 1, Signe är uppenbarligen redo för den högre nivån.

U11 Nivå 3

Cornelia fick en riktigt tuff grupp och en tuff start med avslagna senor och låneracket, och lyckades, trots en uppåt-trend spelmässigt, inte kvalificera sig till slutspel. Axel däremot gjorde processen kort med allt motstånd i singel och säkrade Kvastens, både andra och tredje guld i U11, då han tog guld även i dubbel tillsammans med Wille ifrån Växjö.

U13 Nivå 1

I U13, visade även här Kvastarna upp riktigt fina insatser, med Milton, Carolina, Victor och Selma som alla gjorde avtryck i det inledande poolspelet. För Selma räckte det även till en kvartsfinal, bra jobbat alla!

U13 Nivå 3/4

Här var det Benjamin och William A som stod för singelspelet i nivå 3, och båda tog sig till slutspel efter riktigt starka insatser i poolen, för Benjamin var det dessutom debut i nivå 3, bara det, WOW! 

Men än bättre gick det för Ella som levererade pallplats efter pallplats, silver i singel, silver i (U15) dubbel där hon tillsammans med Louise från Tellus ställdes mot huvudet längre tjejer som var både var 2 och 3 år äldre. Slutligen mixed silver i par med vår egen über-sköna Leo som för dagen dessutom passade på att knipa ett singel-silver på nivå 4 samt silver i dubbel i par med William S ifrån BKC.

U15 Nivå 1

Alex följde sin kurva och tog sig ytterligare ett steg närmare pallen med en fin slutspelsplats, men även för dagen debuterande William W förtjänar ett riktigt erkännande efter att i poolen spelat jämnt med mångdubbelt mer erfarna motståndare, här finns en kille värd att följa på de kommande tävlingar!

På damsidan var det en debuterande Carolina som kämpade mot tufft motstånd i poolen, inte minst sina något mer erfarna träningskamrater, ett gäng som sedan gjorde ”slam-dunk med resten av motståndet. Med Nea, Ellen och Julia i slutspel kunde man förarna något, men att sedan se en ren Kvasten-uppgörelse i finalen mellan Nea och Julia är väl ändå mer än man kunnat hoppas på. För dagen segrande Julia, som därefter även vann guld i U17 dubbel, efter att hon och Ellen blivit uppflyttade i den äldre klassen, grymt jobbat tjejer!

U15 Nivå 3

Här låg tre av våra mer erfarna spelare nedbäddade och det var därför upp till Kvastens lite mindre erfarna nivå 3 spelare att visa framfötterna och försvara BMK Kvastens färger, något Alicia och Tova gjorde med den ära, även om det inte räckte till slutspel den här gången 

Vi säger stort tack till alla spelare och föräldrar för den här gången, och till Växjö säger vi tack och på återseende!

Skribent: Kansliet
Epost: This is a mailto link

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info