Hoppa till sidans innehåll

Summering Östersjöspelen 2017

15 OKT 2017 14:07
Kvastarna är tillbaka i Kalmar och vi summerar en turnering som bjöd på både framgång och positiva besked inför framtiden.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2017 12:06

Särskilt roligt att se hur en ny generation ungdomsspelare börjar ta för sig och närma sig våra redan väldigt meriterade spelare. Här noterar vi Viktor och Alex som kämpade hårt i HSU15N, Ellen och Selma som bjöd på riktigt bra spel, inklusive slutspel i DSU15N, och inte minst Julia som lyftes upp till DSU17N och bara tappade en match mot de äldre motståndarna.

Vi summerar klass för klass:

U11

Här deltog vi endast med Axel och han visade än en gång att han tillhör Sveriges absolut bästa U11 spelare. Det var aldrig något snack om saken, guld i herrsingel och silver i herrdubbel.

U13

Här deltog vi med Ella, Signe och Cornelia, och att Ella’s guld var en lågoddsare kan vi väl vara överens om, men att även Cornelia knep ett brons i singel var lite extra kul. Att sedan Cornelia och Signe tog ett brons i dubbel får ses som en extra bonus.

U15

Då ordinarie DS ställdes in kom Kvasten endast till spel med våra Nivå 1 tjejer, men som de spelade. Otroligt bra spel av både Ellen och Selma som båda med marginal tog sig till slutspel, Silver till Ellen och Brons till Selma.

På herrsidan var det Alex och Viktor som kämpade på i nivå 1, med riktigt bra poolspel. Det räckte inte hela vägen men heder år grabbarna som inte räds de betydligt mer erfarna motståndarna.

I ordinarie HS var det fyra kvastar som ångade på, tre vidare till slutspel efter att Olle föll på mållinjen efter att blivit pool 3a efter bra spel mot exceptionellt tuff lottning. Tyvärr tvingades Fabbe och Benjamin mötas redan i kvartsfinalen och bara en kunde gå vidare. Det hela sluttade med en ren Kvasten-uppgörelse i finalen, guld till Leo och silver till Fabbe.

U17

I U17 nivå 1 krigade Julia på ända fram till ett silver, vi bugar och bockar!

B-Klass

På damsidan var det Prakriti som ensam representerade Kvasten, med den ära. Guld i singel och Guld i mixed tillsammans med Robban. Markus kämpade dessutom till sig ett herrdubbel brons i par med Fåkenfelix. 

A-klass

Robban testade på A-klass i singel och dubbel, där i par med f.d. Kvasten Ivan, inga medaljer den här gången, men mersmak och en känsla av att det här kommer nog bli riktigt bra!

Nu laddar vi om inför Ölandsspelen där BMK Kvasten kommer till spel med ca 35 spelare!

 

Skribent: kansli
Epost: This is a mailto link

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info