Hoppa till sidans innehåll

Ny kör vi igång årets Smålandsliga för U13/U15

31 OKT 2016 08:36
Ni ungdomar i våra tävlingsgrupper som är födda 2002 eller senare och vill vara med och pröva seriespel se hit!
  • Skapad: 31 OKT 2016 08:36

Att spela seriespel är ett oerhört uppskattat och skönt komplement till det utpräglat individualistiska i tävlingsbadminton. Det är också ett utmärkt sätt för er som är något nyare på tävlingsbanan att tillsammans med mer erfarna spelare utvecklas och samla erfarenhet. 

Kravet för att kunna bli uttagen till ett ”sammandrag” (match) i Smålandsligan är att man spelar i våra tävlingsgrupper, att man är max U15 under säsongen och att man har en ambition att utvecklas som tävlingsspelare. 

Under säsongen kommer vi att spela 5 stycken sammandrag med början 27/11 då vi åker till Älmhult, där vi möter Wätterstad och Växjö.  

Varje sammandrag i Smålandsligan består av 8 matcher. 2st herrsinglar, 2st damsinglar, 1st herrdubblar, 1st damdubblar och 2st mixeddubblar. För den som är bra på matematiska problem framgår det då att vi måste vara minst 2 tjejer och 2 killar i varje sammandrag för att ha fullt lag. Men för att orka spela flera matcher under samma dag och för att ge så många chansen att vara med som möjligt så åker vi vanligen med ca 8 spelare till varje sammandrag. 

Vid sammandrag så hyr vi vanligtvis en minibuss (om möjligt) och någon förälder hjälper till att köra. BMK Kvasten står vid seriespel för alla kostnader relaterade till transport och eventuella avgifter. Vid sammandrag lämnar vi i den mån möjligt föräldrar hemma och åker som lag tillsammans med en ansvarig coach.

Uttagningen sker någon/några veckor innan ett sammandrag och görs av ansvarig huvudtränare i tävlingsgrupperna (Åke Peterson), och ambitionen är att alla som vill vara med ska kunna vara det på minst ett sammandrag.

Det vore jättebra om ni som är intresserade signalerar detta så tidigt som möjligt till Åke.

 

Skribent: Kansliet
Epost: This is a mailto link

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info