Hoppa till sidans innehåll

Lusseslaget lottat och tidsatt!

07 DEC 2017 09:12
Ni som är anmälda till Lusseslaget ska nu alla vara lottade och era matcher tidsatta.
  • Skapad: 07 DEC 2017 09:12

För att hitta era matcher följer ni den här länken till tävlingen hemsida i Tournament Planer (TP)

Där kan ni klicka på tabben ”spelare”, välja ert namn och då se era matcher. Notera, spelar ni  en klass där det ingår ”pooler”, så blir det också ett slutspel, men är det bara en pool, så möter alla alla en gång innan det sedan summeras. Eventuella slutspelsmatcher syns inte förrän det är klart vilka som ska ingå i slutspelet, vanligen är det de två spelare i varje pool som lyckats bäst i poolspelet. Under dagen uppdateras detta online, men vi kommer även att försöka ha utskrifter i hallen.

Tänk på att det kommer att läggas in en del W.O när vi närmar oss tävlingen så det kan vara bra att dubbelkolla kvällen innan när man ska spela sin första match.

Dubbelkolla också gärna med sekretariatet att ni verkligen är färdigspelade innan ni försvinner ifrån hallen.

Lite ytterligare matnyttig information: 

  • Lusseslaget är en tävling primärt för de ”nyaste nybörjarna”. Det kan finnas lite mer erfarna spelare men det är undantaget. Som grundregel fokuserar vi inte så mycket på resultat, utan vi är där för att testa på tävling under lättsamma former, det är viktigt att vi föräldrar visar respekt för detta.

  • Under Lusseslaget gäller samma uppföranderegler som på vanlig tävling, man tar i hand efter match oavsett hur det slutade både med sin motståndare och den som vänt siffror, samt tackar för en bra match.

  • Man dömmer sin egen sida, ärligt och riktigt, och är man osäker på om en boll är inne eller ute, så kan man alltid spela om den. Siffervändaren är inte en domare utan vänder just bara siffror, och föräldrarna ”hjälper inte till”  med något dömande även om de skulle kunna, ungdomarna själva måste lära sig att hantera dömandet på banan, och vi har inga kommentarer på deras dömande.

  • Det kommer att finnas både ledare och mer erfarna spelare på plats som kan hjälpa till med regler eller frågor runt spelet om ni undrar något. Alla matcher spelas bäst av 3 set till 21, man servar ifrån höger om man har jämn poäng, och vänster om man har ojämn poäng. Vill man så går det bra att ta en halv minuts drickpaus när den första spelaren når 11poäng i ett set.

  • När man är klar med sin match så ska man vara beredd att agera siffervändare i en annan, vanligtvis är det vinnaren i poolspel, och förloraren i slutspel som vänder i en kommande match. Siffervändaren noterar ned resultatet efter varje set på det bifogade paperet och lämnar detta till sekretariatet efter match, fråga om ni är osäkra på detta.

  • Var ute i god tid innan match, tidsättningen ger bara indikationer, matcher kan ropas ut både innan och efter utsatt tid.

  • I Lusseslaget handlar det om att göra sitt bästa och placera sig så bra som möjligt, utifrån placering tilldelas föreningen poäng och i slutändan är det den klubb som har mest poäng som tar hem årets Lusseslag. Allas insatser är lika viktiga och alla går hem med samma medalj, så glöm inte att hämta ut den innan ni går.

Avslutningsvis, vi bjuder på fika hela dagen, men det kommer också att säljas varmkorv och lotter så ta med er lite pengar, allt överskott går direkt in i ungdomsverksamheten. Vi har fått en riktigt fin Badmintonväska ifrån Fukuda som kommer att lottas ut, så missa inte detta.

 Varmt Välkomna till Lusseslaget 2017!

Skribent: tävlingsledningen
Epost: This is a mailto link

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info