Hoppa till sidans innehåll

Kvasten rensar prisbordet vid Östersjöspelens ungdomsklasser

16 OKT 2016 18:19
Den väldigt korta summeringen är som följer: 4 GULD, 6 SILVER och 6 BRONS tror vi, någonstans tappade vi räkningen? En mer relevant summering följer nedan.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2016 18:30

Kvasten var på strålande humör både innan och efter helgen i Karlskrona. Våra U11 spelare Axel och Cornelia öppnade starkt på lördagen med varsin pallplats, silver för Cornelia och brons för Axel, trots en riktigt tuff klass.

I U13 var de rena medaljfesten. Leo tog hem hela singelklassen med vapendragaren William på en hedersam bronsplats. Tillsammans tog de dessutom silver i dubbeln. I U13 nybörjare var det en ren uppgörelse mellan Benjamin och Olle, och det tog 3 set att avgöra en rysligt tät tvekamp när Kvasten gjorde upp med Kvasten om vem som äger U13 klassen. Slutligen stod Benjamin som segrare, men det var nog så nära man kommer oavgjort i Badminton, bra grabbar! 

I U15 var det pallplatser både på herr och damsidan tack vare Arianna och Fabbe som tog varsitt brons. På U15 nybörjare var det total slam-dunk med Tova, Nea och Alicia som 1a, 2a och 3a. Riktigt hedersamma insatser av Ricard och Oliver som båda spelade sig till slutspel, för att inte nämna Ella som för dagen ställdes mot 2-3 år äldre motståndare då U13 klassen för damer uteblev. Alex kämpade på i U15 nybörjare, tog en riktigt fin seger men föll på målinjen i kvalifikationen till slutspel.

I U17 var det återigen en ren Kvasten-final, nu mellan Theo och Samuel. När dammet hade lagt sig var det till slut Samuel som stod som segrare medan Theo fick nöja sig med ett hedersamt silver.

I C-klass tog Madde och Andrea en fin andraplats i damdubbel och Agnes debuterade sig in på en bronsplacering i singel, grymt jobbat tjejer! För dagen ställde Kvasten endast upp med en herr-senior och det var Konny som spelade sig långt in i slutspelet innan det tog slut för den här gången.

Tack alla för fantastiska insatser, tack alla stöttande föräldrar, tack Åke och Markus som tog sig ner för att coacha ungdomarna på plats.

Se alla bilder på vår Facebook sida. 

Nu laddar vi om för Ölandspelen där vi kommer att matcha ca 30 Kvastar!

Skribent: Kansliet
Epost: This is a mailto link

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info