Hoppa till sidans innehåll

Kort Summering av Växjö Open 2018

04 FEB 2018 18:50
Efter två helger av intensiv Kvasten-närvaro vid Växjö Open 2018 kan vi konstatera att vi står oss bra som tävlingsklubb, mycket bra.
  • Uppdaterad: 04 FEB 2018 18:53

Ett drygt halvdussin seniorer förra helgen visade att seniorverksamheten lever, andas och utvecklas, och vi såg ett par uppåt-klassningar när både Oliver och Mattias debuterade i B-klass. Vi såg också hur Robban visade framfötterna i A-klass med en hedersam silverpeng i dubbel tillsammans med tidigare Kvasten Ivan.

 

Denna helg byttes seniorerna mot ett drygt dussintal ungdomar som på sedvanliga manèr tog chansen att utmana både sig själva och motståndarna. Få av våra ungdomar kom att möta endast jämnåriga då merparten spelade i högre åldersklasser än sina egna, dessutom i många fall på den högre nivån 4 som sällan erbjuds i regionen.

 

Trots detta såg vi fantastiska prestationer, och nästan alla deltagande Kvastar tog sig vidare till slutspel.

 

Det finns som alltid vissa prestationer som förtjänar ett extra omnämnande, och här vill vi lyfta fram Elsa’s fina tävlingsdebut i DSU13N med riktigt bra och jämna poolmatcher, en prestation som så när tog henne vidare i turneringen, trots betydligt mer erfaret motstånd. Vi vill också lyfta fram Selmas fina Silverplacering i DSU15N. Selma har varit en bubblare efter bra och jämnt spel i ett par turneringar nu. Vi måste också nämna Arianna som krigade sig ända fram till final I DSU17 nivå 4 där hon föll på målsnöret mot en riktigt tuff motståndare. För oss är hon ändå en vinnare!

 

Glädjande var också att bevittna Axel och Cornelias fina debut i mixed dubbel U13, vi hoppas på att få se mer av detta. Vi gläds också åt Theodors fina debut i HDU17N efter att han klassats upp ifrån U15N. Trots detta spelade sig Theodor till en kvartsfinal, bra jobbat!

 

Vi är hopplöst bortskämda med klass-segrar och medaljer i överflöd ifrån våra ungdomar. Att de går in i tävlingen högt seedade är snarare regel än undantag. Men denna turnering var annorlunda, och kvastar som ranking-mässigt tillhör top-50 skiktet i Sverige i sina respektive klasser mötte plötsligt betydligt mer meriterade spelare, vilket gav riktigt bra matcher, hög puls och i slutändan väldigt nöjda spelare.

 

Vi tackar Växjö för två trevliga och utvecklande helger, samtidigt som vi önskar Åke och Robban lycka till nästa helg vid Kawasaki Stockholm Vintage i Sollentuna!

 

Vi ses i hallen!

Skribent: Kansliet
Epost: Adressen Gömd

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info