Hoppa till sidans innehåll

Helgens Fokusläger Avslutat

17 SEP 2018 07:30
Stort tack spelare och ledare för er fenomenala insats, disciplin och fokus. Ett speciellt tack till Mattias Borg för för nya och relevanta tekniska infallsvinklar och uppskattade ”hands-on” pedagogik.
  • Skapad: 17 SEP 2018 07:30

Helgens läger riktade sig till Kvastenspelare i U13-U17, med erfarenhet av den lite högre tävlingsnivån och där den grundläggande tekniken har (börjat) fallit på plats.

 

Syften var att hitta färdriktningen för den teknik som krävs på elitnivå, hitta mer anpassade grepp och rörelser i händerna, justera svingen för mer kontroll och kraft, och därmed börja resan mot en tekniskt mer avancerad racketteknik.

 

Detta är inget man lär sig på 3 dagar, men man förbluffas ändå över hur snabbt och med vilket fokus våra unga spelare tog in justeringarna i sina rörelser. 

 

Nu fortsätter vi resan i Arenahallen med samma entusiasm i den ordinarie tränbingen.

 

Vi hoppas på att kunna fortsätta den här typen av intiativ på regelbunden basis och vi tittar redan nu på förutsättningarna för ett fokusläger angående fotarbete tillsammans med Mattias senare under säsongen.

 

Ni som deltog, och som har funderingar eller förslag på upplägg eller fokusområde, hör gärna av er till This is a mailto link

 

Avslutningsvis även ett stort tack till tränarna som deltog i fredagens session, till Jossan för stort stöd under hela helgen, och trots tvivelaktig bakgrundsmusik i Arenahallen :-). Stort tack till Åke för stöd och engagemang under hela lägret.

 

Som alltid drösvis med bilder på Facebook

 

Bra jobbat allihopa!

 

Mikael - Lägeransvarig

 

 

 

Skribent: Mikael Elmlund
Epost: Adressen Gömd

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info