Hoppa till sidans innehåll

En helg av mjölksyra, svett och slutspel!

11 FEB 2019 15:51
Vilken helg det blev! Samtidigt som ett gäng tävlingsungdomar drillades i maxpuls med mjölksyra-stinna vader i Arenahallen matades vi med goda nyheter ifrån Växjö Open.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2019 15:51

Fantastiskt kul att se den inställning som präglade vårt andra interna fokusläger denna säsong, så mycket träningsmoral, vilja och kämparglöd att man nästan kunde ta på den.  

 

Fredagen inleddes med ett 90 minuters kvällspass som satte ribban högt. Snabba fötter, tryck i rörelserna och beslutsamma steg präglade även lördagens total fyra dryga 90 minuter långa pass.

 

Något som definitivt underlättade och spred ett sken av tillfredställelse även i Arenahallen var de fina prestationer som rapporterades tillbaka till oss ifrån Växjö. I Teleborgshallen hade Agust och Alvin flyttats upp i U17 herrsingel nivå 2, och de levererade genom hela tävlingen, vidare till slutspel, vilket gav oss 2 Kvastar i kvartsfinal, där det sedan krävdes förlängning i ett tredje set innan Agust blev avhakad med 23-21. Det är en så liten skillnad att den nästan inte skulle ha märkts i någon annan sport.

 

Alvin lyckades ha marginalerna på sin sida och tog sig vidare i en nästan lika jämn match, varefter han vann sin semi i sin tredje 3-sets match för turneringen. Att sedan lyckas rå på den betydligt mer rutinerade och erfarna Karlshamnsspelaren var bara för mycket, men en fin silvermedalj blev det för Alvin och en 5:e plats för Agust, riktigt bra jobbat grabbar!

 

Men en kanske ännu bättre historia är Elvis, som precis börjat i Badmintonskolan och kände ”varför inte” och anmälde sig till tävlingens U13 klass (nivå 1). Vilken inställning, och vilken utdelning, vidare ifrån poolspel till kvartsfinal efter två fina vinster, där han ställdes mot senare klassegraren och fick ge sig mot en kille som är inne på sin fjärde officiella tävlingssäsong.

 

En av de ständigt återkommande frågorna bland kvastenungdomarna i Arenahallen på lördagen var: vem är Elvis? Nu vet vi! Välkommen till klubben!

 

Tack till alla som varit aktiva under helgen, på tävling och läger. Till föräldrar och ledare, och givetvis till Mattias som återigen tog sig till Kalmar för att vara en del av vår resa framåt!

Skribent: Mikael

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info