Hoppa till sidans innehåll

DM ännu ett kvitto på det vi redan visste

12 NOV 2018 08:31
Summa summarum: 5 KVASTAR tog sig till Tranås för att utmana de allra bästa spelarna i hela distriktet och igår vände vi hem med 2 GULD, 6 SILVER och 6 BRONS medaljer
  • Uppdaterad: 12 NOV 2018 08:31

Denna medaljkavalkad kom trots att alla kvastar delvis var uppflyttade och ofta spelade mot äldre motståndare.

 

Vi har under många år gått den långa vägen, undvikit genvägar och inte sökt kortsiktiga enkla lösningar. Ibland har vi ifrågasatts för att konsekvent bygga ifrån grunden när enklare alternativ varit tillgängliga, men nu är det vår tur att börja kassera in.

 

Redan på Ölandsspelen såg vi hur våra juniorer spelade skjortan av många seniorspelare, hur vi lade beslag på hälften av alla semifinalplatser i C och B klass med med 13-15 åringar, hur är det möjligt? I division 3 spelade vi senast med en medianålder på 14 år! Om då en badmintonspelare anses pekar runt 27-28 års ålder, så kan man ju leka med tankarna om i vilken division vi spelar i om några år, låt oss konstatera att det är en kittlande tanke.

 

På DM i Tranås var det på intet sätt en komplett trupp ifrån Kvasten, många spelare som hade varit givna medaljkandidater valde att stanna i Kalmar p.g.a den långa resan eller andra privata omständigheter. Trots detta var det blått och vitt nästan överallt på prispallarna.

 

I U13 dominerade Axel fullständigt, det blev aldrig spännande någonstans, trots att Axel både är huvudet kortare och nästan alltid ett år yngre än sina motståndare.

 

I U15, som kanske är den tuffaste ungdomsklassen just nu relativt sett visade både Leo och Ella framfötterna. Ella föll i finalen mot den ett år äldre och tungt meriterade hemmaspelaren Marion Lawrence. Men Ella visade åter att hon med hästlängder är den bästa 05:an, inte bara i Småland, utan i den vidare regionen. För Leo som tog bronset i U15 herrsingel tog det stopp i semifinalen mot Philip Johansson ifrån Wätterstad. Högre rankade Philip, med medalj ifrån SM vann med en knappnålsudd i 3 set, en match som Leo lika väl kunde vunnit, och då kunde det ha gått hela vägen. Lilla Axel som lyfts upp i U15 dubbel av arrangören kämpade på med Eksjöspelaren Rasmus Johansson, men efter att ha tagit en skalp i poolen fick grabbarna nöja sig.

 

I U17gjorde Arianna det hon alltid gör, och pulveriserade allt motstånd ända fram tills hon mötte Gislaveds Sandra Jarl, Smålands kanske mest meriterade U17 tjej som till vardags spelar Seniorklass A. Arianna fick nöja sig med en mer än hedersam silvermedalj. 

I damdubbeln var det återigen Sandra Jarl och Marion Lawrence som spökade, men Arianna/Ella tog även här en säker silvermedalj. 

I mixed visade Arianna/Fabbe och Ella/Leo framfötterna när de slog både de toppseedade paren i gruppspelen och vi konstaterar att att båda paren som senare spelade final redan besegrats av de våra. Men när de åter skulle mötas i semi, orkade inte våra kvastar komma upp i sin högsta nivå (i vissa fall med närmare ett dussin matcher i benen) och det blev två hedersamma bronsmedaljer istället.

 

I U19 hade Fabbe plockats upp i singel och i dubbel tillsammans med Leo, och här blev det åka av. Fabbe visade fin form och spelade sig i singel stabilt fram till semi utan större problem. När han sedan ställdes mot den äldre Filip Franzen ifrån Sävsjö, i vad som blev Fabbes 11:e match räckte inte riktigt energin riktigt till, efter att Fabian vunnit första set, tappade han matchen i en 3-settare och fick nöja sig med brons. I Dubbel U19 var det Fabbe och Leo som lekande enkelt tog sig till en avgörande match mot nämnda Franzen i par med Adam Ingemansson ifrån Wätterstad, och det slutade med en silvermedalj för grabbarna.

Återigen för att få perspektiv, låt oss konstatera att U19 normalt spelas av spelare födda 00 eller 01, Fabbe och Leo är födda 03 och 04.

 

Det var ett bra arrangemang av Tranås, och det ska de ha all heder av! Nästa år åker vi med större trupp, alldeles för många kvastar, är alldeles för bra för att inte vara med på DM!

 

Som alltid Vimmelbilder på FB.

Skribent: Tävlingssektionen
Epost: Adressen Gömd

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info