Hoppa till sidans innehåll

WOW, Vilken helg!

26 APR 2015 19:17
Det var i Kristianstad säsongens sista större tävling, där BMK Kvasten deltog med en bred trupp. Det var också, som varje år, kanske säsongens tuffaste ungdomsnivå med Skånes, Blekinges, Smålands och Hallands absolut bästa spelare på plats.
  • Skapad: 26 APR 2015 19:17

Det började lite olyckligt när den givna guldfavoriten och pokal-maskinen Ella drabbades av feber och fick dra sig ur slutspelsstriden (detta efter att ha besegrat den senare vinnaren redan i poolen). MEN, istället steg då lille-brorsan Axel fram, och i sin första riktiga U9 tävling knep han silverpokalen i herrsingel efter fantastiskt spel och så mycket spring i benen att de 1 år äldre motståndarna såg ut att ha fastnat i hall-golvet. 

 

Parallellt i U9 damsingel, gick Cornelia hela vägen till semi där hon med kramp i vadmuskeln tvingade den senare klassvinnaren till en stenhård 3-sets semi innan hon fick nöja sig med tredje plats.

 

Skärmavbild 2015-04-26 kl. 19.23.19

 

Men det var inte bara de yngre som visade vägen, i B-Klass ångade de lite äldre ”ungdomarna” genom poolerna,  och Robban tog sig obesegrad till final där han vann med utklassningssiffrorna 21-5, 21-7..... Vi tar det igen 21-5, 21-7 i finalen... med det lilla tillägget att detta var Robbans första tävling på 20 år och då spelade han sist i U15. 

 

Tjugo veckors tävlingsfrånvaro skulle kunna vara förödande för många spelare, tänk då 20 års tränings och tävlingsfrånvaro….. BOOM GULD!

 

Skärmavbild 2015-04-26 kl. 19.30.58

 

En gång kvast, alltid kvast!

 

Dessutom hedrade han och Åke klubben med en silverpokal i herrdubbel B, vi andra tackar för uppvisningen!

 

Också Madde visade upp fint spel i C-klass, medan Gaofeng och Markus samlade poäng i B-klass, Markus dessutom som poolsegrare innan han stötte på patrull i slutspelet

 

Men det var så mycket mer fina insatser, Leo’s fina poolspel i U11, Lisas, Ariannas, Fabbes. Olivers, Ricards, Marcos och Davids jättestarka insatser i U13 singel, för att inte nämna dubbla kvartsfinaler i Herrdubbel U13 för Fabbe/David och Ricard/Marco. I U15 kämpade Hilda själv den här gången och hon gjorde det med den ära, trots det hysteriskt tuffa notståndet!

 

IMG_1723

 

Tack allihopa för en fantastisk tävling, vi ledare pyser som vanligt över av stolthet!

 

Nu, GLÖM INTE att anmäla er till KM! Den 17e smäller det i Spelefanten!!!!!

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info