Hoppa till sidans innehåll

Tack för en fantastisk helg i Växjö!

08 FEB 2015 14:21
Så lägger vi ännu ett Växjö Open till handlingarna. Som alltid en fantastiskt tävling som håller genomgående väldigt hög nationell klass.
  • Skapad: 08 FEB 2015 14:21

I år var det tyvärr skralt med riktiga top-placeringar för Kvasten trots ett stort antal slutspelsplatser. Vi tackar Leo och William för deras storspel i HDU11 som i alla fall gav oss en riktigt fin Silverpeng, samt våra fantastiska U15N spelare som säkrade tre stycken tredjeplatser, tack för det Ida, Axel och Matilda.

 

IMG_1350

 

MEN, för oss som förening är Växjö Open årets också kanske viktigaste termometer på allmäntillståndet i Kvasten, hur vi utvecklas både när det gäller bredd och spets i spelartruppen.

 

Sedan vi åter tände lyset i Spelefanten säsongen 2011-2012, har BMK Kvasten deltagit vid Växjö Open tre gånger. Första gången 2013, då med ett halvdussin nybörjare och ett par stycken debutanter i vanlig u-klass. 2014 kom vi med ca 25 spelare, då bara ett fåtal nybörjare och vi kunde för första gången utmana de allra bästa och mest meriterade ungdomarna ifrån Sverige i enskilda matcher, ett stort steg framåt då. I år deltog vi med 24 ungdomar spridda över alla klasser och majoriteten av dessa tog sig till slutspel och därmed den övre halvan i tävlingen, trots den stenhårda konkurrensen.

 

Nästa år spänner vi bågen betydligt, då ska vi på allvar kriga om varenda klass-seger, för nu börjar marginalerna bli väldigt små till det översta nationella toppskiktet där Kvasten hör hemma.

 

Tack alla underbara föräldrar och spelare för ännu en fantastisk helg. Nästa lördag är Ella, Fabbe, Axel och Cornelia i Sävsjö och spelar Boda Borg Cup, så vi önskar dem ett riktigt stort lycka till!

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info