Hoppa till sidans innehåll

Summering Växjö Open Ungdom 2016

08 FEB 2016 10:02
Lugnet har åter lagt sig över Småland, efter en av årets största ungdomstävlingar. Växjö Open är en tävling av signifikans i BMK Kvastens tävlingskalender och erbjuder i många klasser en nationellt sett väldigt hög nivå.
  • Skapad: 08 FEB 2016 10:02

För oss som tävlingsklubb är februari och Växjö Open Ungdom ett lakmuspapper, som indikerar om vi är på rätt väg eller inte. Var och en kan själva formulera ett svar på den frågan för sig själv, men låt oss konstatera fakta.

 

BMK Kvasten deltog i år med 23 ungdomar vilket innebär att vi återigen slog rekord i ungdomsdeltagande som förening. Vi tog oss till slutspel i princip i varje klass vi ställde upp i, och bärgade ungefär ett dussintal pallplatser.

 

U11;

 

Här ställde vi upp med två deltagare, Cornelia och Axel. Cornelia vann sin pool, tog sig till semi obesegrad, innan svårspelade vänsterhänta Clara ifrån Hässleholm blev en allt för svår nöt att knäcka och Cornelia fick nöja sig med en bronsmedalj den här gången. 

 

IMG_2781

 

Axel som inte erbjöds en U9 klass klättrade för dagen upp några pinhål då han utan minsta tvekan ställde sig mot de 2 år äldre och ofta ett huvud  högre U11 killarna. Trots oddsen kämpade sig Axel vidare, ända till kvartsfinal innan han still slut fick ge sig. Grymt kämpat Axel!!!

 

U13;

 

Här ställde vi upp med ett brokigt gäng, Meriterade andra-års U13 spelare som Fabbe, Arianna och Lisa, Första-års U13 som Leo och William, Nivå-1 spelare som Benjamin och Nea, samt U11 spelare som Ella, som helt enkelt är för bra för att spela mot sina jämnåriga.

 

IMG_2821

 

U13 Nivå-3 levererade en del riktiga bragder när Fabbe tog sig till semi i ett knivskarpt startfält, slog ut en del top-seedade favoriter på vägen och knep bronset, och när Arianna gjorde samma sak i damsingel och dessutom tillsammans med Ella tog Silver i damdubbel. 

 

Men gänget levererade inte bara medaljer och fantastiskt spel, det levererades också nya besked, som när Nea knep bronsmedaljen på Nivå-1 och därmed steg fram i ledet inför kommande tävlingar, sällade sig till sina betydligt mer meriterade kamrater för att nu fortsättningsvis kämpa vidare på den högsta tävlingsnivån.

 

Extra roligt att se är att inga Kvastenspelare gicks lottlösa ur tävlingen, och även Benjamin, William och Leo visade framfötterna med fina vinster på banan. I Leo’s fall räckte det ända fram till slutspel men han fick till slut ge sig mot en för dagen allt för stark Bjärredsspelare.

 

Härligt U13 gänget, vi ledare pöser över av stolthet, men det visste ni nog redan!

 

U15;

 

Medan David, Marco och Ricard hade det oerhört tufft och trots bra spel inte nådde hela vägen, var det här Nivå-1 spelarna som för dagen visade framfötterna. Sigge och Johan gick fram som ångvältar och säkrade både brons och silver, fantastiskt!

 

IMG_0624

 

U17

 

Våra U15 nybörjare i damsingel uppgraderades för dagen till U17 och gjorde succé. Veckans raket var Tove som tillsammans med Agnes tog brons i singel. Men i mångt och mycket blev klassens slutspel en intern Kvastenuppgörelse där tjejerna var tvungna att mötas inbördes i slutspelet, eller vad säger man när fyra av sex slutspelsplatser erövras av våra tjejer.  Riktigt bra spel, också av Wilma, Dominique Ida H och Ida F I DSU17 Nivå-1, bravo!

 

IMG_2808

 

Sist men inte minst, stångades Andrea och Hilda på tappert i den tuffa DSU17 NIvå-3 klassen, i Andreas fall räckte det t.o.m till en bronsmedalj!

 

Tack alla spelare, föräldrar och ledare för en fantastisk helg, och ett stort tack till Växjö för en väl genomförd tävling!

 

Nedan, lite vimmelbilder!

 

IMG_0627IMG_2806IMG_2802IMG_2800IMG_2799IMG_2798IMG_2796IMG_2793IMG_28498IMG_2819IMG_2813

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info