Hoppa till sidans innehåll

Summering Östersjöspelen 2015

26 OKT 2015 07:41
Tack alla fantastiska, engagerade, ledare, tränare, föräldrar, och förstås spelare, för en kanonhelg. En helg som bjöd på storspel, mängder av pall-platser, pokaler, och mer dramatik än vad som är hälsosamt för en genomsnittlig Kalmarit.
  • Skapad: 26 OKT 2015 07:41

IMG_2284

 

Det som särskilt får hjärtat att bulta hos oss ledare är hur vi som tävlingsklubb, på bredd tar ett betydande steg framåt på varje tävling, både i rent spel-mässiga termer, men givetvis också placeringsmässigt. 

 

Det viktiga för oss är att se just denna utveckling, se att det enorma arbete som läggs ner av våra spelare och fantastiska tränare, fungerar. Och i korthet, jäklar vad det funkar!

 

En kort summering av helgen:

 

I U11 deltog kvasten med Cornelia och Axel, som för dagen fick spela U11, trots att han egentligen fortfarande är U9, och han gjorde det med den ära, respektlöst krigade han in i kaklet mot ofta huvudet längre motståndare, Bravo. Ett år mer erfarna Cornelia debuterade som ”riktig” U11 och visade snabbt var skåpet ska stå och spelade sig ända in i final där hon ställdes mot Wilma ifrån Emmaboda, och sedan bjöds hela Blekinge på en episk final i tre set som slutade 26-.24 i sista.

 

Det slutade med en välförtjänt silverpokal i DSU11, men Cornelia nöjde sig inte med detta utan passade också på att i par med Fåken’s Agnes, säkra silver också i dubbel.

 

I U13 var det tjejerna som inledde. I en 1-pools duell som inkluderade några av Sveriges bästa U13 tjejer kämpade Lisa, Ella och Arianna hårt, och när krutröken lagt sig hade Arianna säkrat Silverpokalen, medan Ella och Lisa hamnade precis utanför som 4a och 5a. Bra jobbat allihopa!

 

På herrsidan vad det Leo och Fabbe som stod för Kvastens U13 deltagande. Leo säkrade återigen en slutspelsplats i singel, och som nybliven U13 är det riktigt bra, det är ett  stort steg mellan U11 och U13, en övergång som Leo hanterat fantastiskt bra. 

 

Fabbe nöjde sig inte med slutspel utan tog sig utan set-förlust till final, där han ställdes mot Vislanda's Emil och vi bjöds återigen på en oerhört tät 3-sets final där Fabbe slutligen fick nöja sig med silverpokalen. Detta efter att redan tagit silver i herrdubbel tillsammans med polaren Martin ifrån Fyrisfjädern

 

I U15 ställde vi upp med Marco, Oliver, Ricard och David. Vi bjöds på tre stycken slutspelsplatser och längst kom David med en 8-dels final, men det viktiga var spelet som det bjöds på. Att på plats få se hur allt slit med moduler i Arenahallen nu börjar ge eko på tävlingsbanan, det var bra fötter och rörelsemönster som gav mersmak, det här kommer att bli riktigt riktigt bra!

 

I C-klass kämpade Hilda, Destiny, Andrea, Henny, Fredrik och Konny hårt. Höjdpunkter var Destinys slutspelsplats, och givetvis också de fina 3e placeringarna som vi bjöds på av Fredrik och Henny, Fredrik som dessutom debuterade för Kvasten.

 

I B-klass var det Åke och Markus som spelade sig fram till e 3e plats i Herrbubbel B, när de inte hade fullt upp med att coacha våra ungdomsspelare, tack allihopa för den här helgen!

 

Lite vimmelbilder nedan! 

 

IMG_2272IMG_2274IMG_2275IMG_2281IMG_2288IMG_2290IMG_2299IMG_2301IMG_2308IMG_2315IMG_2324IMG_2328

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info