Hoppa till sidans innehåll

Summering IKEA Cup 2016

02 OKT 2016 16:26
Det var en trupp sargad och decimerad av höstförkylningar som kom till start i årets upplaga av IKEA Cup. Slutligen stod endast 10 stycken BMK Kvastenspelare klara för spel och med det i åtanke, så får nog 9 pallplatser räknas som med råge godkänt.
  • Uppdaterad: 02 OKT 2016 16:54

I U11 singel ställde Kvasten upp med Axel och Cornelia, och medan Cornelia snabbt kunde säkra 2a platsen, krigade Axel hårt mot äldre och större killar, ända fram till en väldigt hedersam 3e plats. Du är kung Axel!

I U13 var det Ella som snurrade upp motståndet fullständigt i polen, kämpade sig igenom slutspelet  ända fram till final där hon föll med minsta möjliga marginal 23-21, 22-20, och tog 2a platsen. I mixed blev det ännu en silverpeng i par med Leo, för att så då äntligen få bärga guld i dubbel tillsammans med Marina Holst.

Grabbarna var inte mycket sämre, både Leo och William till slutspel i en våldsamt tuff U13 klass med hela 36 deltagare. Leo lyckades bäst och tog sig ända fram till en final och knep ett välförtjänt silver. Efter detta lyckades han och William dessutom utöka medaljskörden med ett brons i herrdubbel. 

I U15 var det Oliver, Ricard och Fabbe som bar Kvastens färger, och alla tre visade prov på riktigt bra spel. Fabbe som för dagen debuterade i U15 lyckades dessutom vinna poolen, och ta sig ända till kvartsfinal där ha föll mot den senare klassegraren. Grymma insatser av alla, bravo!

Ännu en debutant var Johan som testade seniorklass för allra första gången, och med den ära. Vi bjöds på bra, täta och bitvis hiskeligt jämna matcher i Herrsingel C, bra jobbat Johan!

Slutligen var det vår coach Åke som ställde upp i B-klass där han bjöd på pallplatser i både singel och dubbel, med två välförtjänta 3e platser,

Stort tack till alla exemplariska spelare som gör oss ledare så oerhört stolta och även ett tack till alla er föräldrar på plats som hjälpte till, stöttade och höll klacken igång!

Nästa helg sticker Ella och Axel till Jönköping för Wättersmashen medan ett 25tal andra Kvastar gör sig redo för Östersjöspelen i Karlskrona helgen därpå! 

Stort Lycka till!

Alla resultat ifrån helgen hittar ni här.

Mer bilder hittar ni på Facebook!

Skribent: Kansliet
Epost: This is a mailto link

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info