Hoppa till sidans innehåll

Summering - Mörrumsträffen 2016

07 MAR 2016 09:56
WOW, vilken fest det bjöds på i Mörrum och Svängsta. När vi ledare inte längre är riktigt säkra på hur många pallplatser som är klara, eller har svårt att hinna med när det spelas 3-4 semifinaler som inbegriper Kvastenspelare samtidigt, ja då går det bra!
  • Skapad: 07 MAR 2016 09:56

Men låt oss lite sansat summera helgen, klass för klass!

 

U9

 

I U9-klassen representerades Kvasten av Axel ”spring-i-benen” Persson som snurrade upp motståndarna och gick igenom hela tävlingen utan att tappa ett enda set. Ett klockrent guld säkrades och Axel visade inte bara snabba fötter och vinnare-skalle, utan han visade också på en riktigt brant utvecklingskurva. Spelare som han inte rådde på, så sent som förra säsongen, var nu inte ens i närheten av att utmana honom.

 

U11

 

I U11-klassen var det för dagen Cornelia som bar klubbens färger. En på pappret stenhård pool såg initialt ut som en riktig nit-lott, men Cornelia lät inte detta stoppa henne. Hon slog i 3-set den 2a seedade tjejen som hon tidigare aldrig vunnit över, säkrade en slutspelsplats och tog sig hela vägen till semi. Utifrån motståndet sett så var en bronspeng en väldigt hedersam placering i Mörrum BRAVO Cornelia.

 

FullSizeRender

 

U13

 

I U13 var det en bred uppslutning ifrån Kvasten och här rasslade det på ordentligt med medaljer. Medan Ella hade det kämpigt med en rysligt tuff pool, så steg Arianna fram och visade att hon är en av regionens absolut starkaste U13 tjejer med ett fantastiskt spel som trots detta tyvärr slutade med en sur 3-sets förlust i semi mot den 2a seedade, en match som hon stundvis helt kontrollerade, men tappade på mål-linjen. Ett brons i singel blev det, som hon sedan kompenserade med ett silver i dubbel, i par med Ella och ett brons i mixed med Fabbe.

 

IMG_1849.JPG

 

En riktig kul höjdpunkt bland damerna i U13 var Nea’s debut i nivå 3, där hon vann sin första match och dessutom tog sig till första rundan av slutspelet, MERSMAK!!!! Nu kommer Nea att samla rutin ytterligare i Tranås med serielaget och snart har vi ytterligare en framgångsrik tävlingspelare på den högsta nivån!

 

IMG_2933

 

Bland herrarna var spelet om möjligt än mer övertygande. Med totalt hela 27 nivå 3 spelare i HSU13, varav Kvasten stog för endast 3, tog vi ändå hälften av semiplatserna…. vi repeterar…. 2 av 4 semiplatserna togs av Kvastenspelare! Fabbe säkrades silver, trots en ganska knackig turnering och förkylnings-känningar, medan Leo som första-års-U13, med ett brons visade att han kommer att vara en riktig topp-spelare i U13 nästa säsong.

 

IMG_2965

 

William nådde inte riktigt fram den här gången med gjorde en bra turnering och var snubblande nära ett slutspel även han, trots en brutalt tuff pool med både större och äldre motståndare. Tillsammans med Leo blev det dock ett välförtjänt brons i dubbel där grabbarna visade prov på enastående fint spel, bra jobbat!!!!

 

IMG_2971

 

U15

 

I U15 började det lite jobbigt när David tvingades lämna WO med feber. Men Ricard och Oliver gjorde ett riktigt bra jobb i Norrevångshallen, där Ricard tog sig till första rundan i slutspelet och där Oliver var snubblande nära att göra detsamma. Inga medaljer den här gången, men vi som följer grabbarna ser utvecklingskurvan och de kliv framåt som görs för varje turnering.

 

10360556_1084717031593101_8565393349877704345_n

 

C-klass


På seniornivån vilade de flesta Kvastenspelare och vi deltog endast i C-klass. På damsidan var det trögt med stackars Henny som inte var kry och tvingades bryta efter bara en match och Andrea lyckades inte riktigt att hitta sitt spel, men sånt händer. Det faktum att Henny inte kunde slutföra turneringen innebar också att vi tyvärr inte kom till start alls i dubbel. 

 

Så det var herrarna som istället fick visa framfötterna, och de var något de gärna gjorde. Tre spelare till slutspel med riktigt heroiska insatser av alla. Mattias och Konny spelade sig till 8-dels final, medan Fredrik tog sig till semi och knep en bronsmedalj, bra Grabbar!!!! Emil och Johan gjorde riktigt bra ifrån sig i poolspelet med nådde inte hela vägen den här gången.

 

IMG_2958

 

Lite vimmelbilder nedan:

 

IMG_2974

IMG_2931IMG_2934IMG_2940IMG_2942IMG_2943IMG_2957

Skribent: Kansliet

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info