Hoppa till sidans innehåll

Spelefanten skrotas som idrottshall

08 MAJ 2015 13:32
Kalmar Kommun har under stort hemlighetsmakeri valt att prioritera ner den etablerade ungdomsidrotten i Kalmar, för att istället ”satsa” på mindre etablerade ”livsstils aktiviteter".
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2015 13:52

Det första olycksaliga offret i denna miljonsatsning är BMK Kvastens hemma-arena sedan 30 år, Spelefanten, vars uppdaterade och ändamålsenliga hallar nu ska sågas itu för att istället fungera som fritidsgård för semi-vuxna som vill hoppa mellan plintar och slå kullerbyttor på sin lediga tid.

 

Detta innebär att Kalmar kommuns enda hall med mer än 6 badminton banor, inom kort upphör att existera och att förutom BMK Kvastens stora och växande verksamhet, också basket, Innebandy och motionärs-verksamhet hamnat i en betydande period av ovisshet.

 

Det innebär också att konkurrensen om redan begränsade halltider  blir betydligt hårdare, något som på sikt riskerar att hämma den idrottsliga föreningsverksamheten i hela kommunen.

 

Då ingreppen som ska göras i Spelefanten är oåterkalleliga och de aktiviteter som planeras historiskt sett aldrig varit långsiktiga, finns det betydande skäl att tro, att Spelefanten som idrotts och föreningslokal har kommit till vägs ände, något alla vi frivilliga ledare som sliter med ungdomsidrotten i Kalmar beklagar djupt.

 

Hur detta hänger ihop är lite svårt för oss inom idrottsrörelsen att förstå, särskilt då det handlar om verksamheter som inte är att beteckna som vare sig idrott eller genuin inomhusverksamhet, samtidigt som halltider är en begränsande faktor för många seriösa föreningar.

 

Detta innebär dock att BMK Kvasten fr.o.m säsongen 2015/16 flyttar all sin verksamhet till Arenahallen vid Kalmar Sportcenter, i övrigt har vi i nuläget inga besked ifrån Kalmar kommun, men vi hoppas kunna starta vår säsongsplanering, något försenade, i slutet av denna månad.

 

Detta är ett olyckligt beslut för alla inblandade, men tyvärr inget vi kan påverka.

 

Med vänlig hälsning,

 

Mikael Elmlund

 

Ordförande BMK Kvasten

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info