Hoppa till sidans innehåll

Såhär inför Julen!

15 DEC 2014 09:27
Nu när det börjar dra ihop sig till jul vill vi gärna ge er en kort summering av hösten, sätta förväntningarna inför vintern och passa på att klämma in ett par ord om våren.
  • Skapad: 15 DEC 2014 09:27

BK Kvasten - Klubbfoto2

 

Hösten har inneburit ytterligare en acceleration för BMK Kvasten. Vi har med fina resultat på Hobyfjädern, IKEACup, Ölandspelen, Wättersmashen och Östersjöspelen expanderat vår närvaro på tävling ytterligare, nu med ett drygt 40-tal spelare på den nationella rankningen, varav ett dussintal som top-100 i Sverige i sina respektive klasser, bravo! Detta är resultatet av den hårda träning som bedrivs i Spelefanten och våra tävlingsgrupper under ledning av Åke och Markus, men också den tävlingsmoral och inställning som våra unga spelare visar gång på gång, vi är mycket stolta över er allihopa!

 

IMG_1118

 

Dessutom har BMK Kvasten för första gången på många år åter aktiva serielag, både i division 3 för seniorer och Smålandsligan för ungdomar, en nyttig och rolig erfarenhet som fallit väldigt väl ut, och vi har under hösten även arrangerat vår första sammandrag här i Kalmar, där vi besöktes av Wätterstad, Växjö, Ljungby, Älmhult och Fåken.

 

Vi har expanderat Badmintonskolan med ytterligare en grupp och har i dag, under ledning av Madde, Pasi och Mikael, ca 35 nybörjare, varav drygt hälften redan prövat på tävling vid Lusseslaget, och inte minst vid Ungdomsfåken där vi med ett par klass-segrar och drösvis med silver och bronspengar visade på den potential som finns i det toppen-gänget. Vi räknar med att åka till ytterligare ett par nivå 1 tävlingar under våren.

 

IMG_1216

 

För att minska lite på söktrycket och fylla på bakifrån när spelare ifrån Badmintonskolan börja ta steget in i tävlingsgrupperna öppnar vi nu dörren på glänt i januari och välkomnar Acke U15, Alexander U15, David U15, Lo U17, Albin U13, Ida U13, Carolina U13 och Signe U9, som i början på Januari tar steget in i vår Badmintonskola, välkomna till kamratskapen i Kvasten, Sveriges bästa tävlingsklubb i Badminton!

 

Vi har också under hösten stärkt vår tränar-täthet till två tränare per grupp och fortsatt vår vidareutveckling av ledare och tränare, dels vid Badminton 1 i Karlskrona och dels vid Idrottsledare-plattformen i Färjestaden. Allt inom ramen för Projekt 100 i regi av Svenska Badmintonförbundet, en satsning som fortsätter under våren. Vi kommer också proaktivt att påbörja det interna arbetet med att under våren rekrytera ytterligare ett par ungdomstränare bland våra  U15/17 spelare, detta för att säkra återväxten av framtidens tränare och ledare.

 

BMK Kvasten står och faller med att vi har en väl tilltagen pool av välutbildade och motiverade tränare, så här kommer det inte att lanseras några kompromisser.

 

IMG_1234

 

Nu kämpar vi på i Spelefanten den sista veckan innan jul, därefter blir det två veckors uppehåll och träningarna återupptas igen den 7e januari. 

 

Men innan dess åker Fabbe, David, Ricard och Marco på träningsläger 2-4/1 i Karlskrona. Vi passar också på att önska våra deltagare vid Ostkakan lycka till. Där representeras vi av Oliver och Leo i U13, Fredrika, Andrea, Tilda, Isa, Miriam och Henny i U15, Daniel, C-T, Madde och Tim i C-klass, och Åke och Markus i B-klass, stort lycka till allihopa!

 

Avslutningsvis, Nu börjar vi ta in anmälningar till Växjö Open, alla klasser erbjuds och vi kommer att delta på bred front, både med nivå 1 ungdom (nybörjare), nivå 3 ungdom samt seniorklass.

 

Växjö Open spelas under två helger:

 

24-25 januari A, B och C klasssista anmälningsdag till kansliet 2a januari 2015

 

7-8 februari, U9-U17 nivå 1, U11-U15 nivå 3, sista anmälningsdag till kansliet 15e januari

 

Därmed önskar vi alla en riktigt god jul!

 

Tränare, Ledare och Styrelse BMK Kvasten

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info