Hoppa till sidans innehåll

Pall-Plats-Frossa i Karlskrona

26 OKT 2014 07:33
Vilken dag, vilken utdelning, vilken fantastisk hall och vilket suveränt arrangemang ifrån våra vänner i BKC.
  • Skapad: 26 OKT 2014 07:33

Det är en fröjd för oss ledare att på plats se hur spelare efter spelare i Kvasten tar ett steg framåt för varje tävling som vi åker på, men frågan är om det inte var ett par extra kliv i Karlskrona. Förutom att vi njöt av en riktigt bra badmintonhall och gott sällskap ifrån våra vänner i grann-klubbarna, så var det en fröjd att få så många styrkebesked.

 

IMG_1109 

Den här gången är det lite för mycket för att ta alla detaljer, men låt oss nämna några höjdpunkter.

 

I U9

 

Ännu en gång fick vi bevisat att BMK Kvastens Cornelia och Emmabodas Wilma är regionens dominanter. Det var aldrig riktigt spännande förrän i finalen, men då var det desto tightare med 22-20, 21-17 och Cornelia fick för andra tävlingen i rad nöja sig med silverpokalen, men frågan är om hon gör det nästa gång.

 

IMG_1083

 

I U11

 

Leo ångade, som dagens enda U11 ifrån Kvasten på, ända fram till finalen där han föll på mållinjen med 21-16, 21-17. Men i i dubbel nöjde sig inte Leo med silver utan plockade hem guldet tillsammans med dubbelpartnern William ifrån Fåken.

 

IMG_0228.JPG

 

I U13

 

Klara och Lisa, båda på väg in i riktig klassningstävling, tog det enorma steget ifrån nivå 1 i U11 till nivå 2 i U13 på ett sätt som gav oss ledare mersmak, här kommer det att hända saker framöver!

 

Arianna debuterade också i U13, och här kände vi igen en av förra årets bästa U11 damer i regionen, när hon direkt körde över allt motstånd och gick vidare som pool-1a. Till slut fick hon dock nöja sig med  en kvartsfinal så här i debuten, men oj vad denna tjej kommer att ta för sig under resten av säsongen! 

 

På herrsidan rasslade det bland pokalerna när Fabbe knep 5e platsen i Singel, och silvret i dubbel tillsammans med Oliver, i en final där de förövrigt mötte Kvastens David (för dagen tillsammans med Christianstads Isac), som tog guldet i Dubbel och 3e platsen i singel. Lysande grabbar, alltid skönt när Kvasten möter Kvasten i final, då har vi gjort något rätt!

 

Ett stort steg framåt såg vi också för Ricard som med en förlösande pool-seger efter bara några månader på nivå 2-3 visade att nu är vi hemma på den tävlingsnivå vi vill vara på, bra jobbat! Även Marco kämpade på, men den här gången mot övermäktigt motstånd, bra kämpat Marco!

 

IMG_1118

 

I U15

 

Superlativen räcker inte till för att beskriva hur märkvärdiga våra U15 tjejer är, vilken glöd, vilken jäkla tävlingsattityd. Inte ens ett år i tävling, och ett riktigt stålbad har de gått igenom när de helt obekymrat kastade sig in i tävling som nybörjare för sådär 10 månader sedan. Men nu är vi där! Nu rör de sig med samma teknik och självförtroende som mångfaldigt mer meriterade spelare. Fredrika, Fanny, Miriam, Hilda, Henny, Andrea, Isa och Destiny, vi är så oerhört imponerade av er resa, och vi kommer att fortsätta säga det för det tål verkligen att upprepas.

 

IMG_1061

 

Som för att bekräfta detta plockade Kvasten hem två 3e platser i singel via Isa och Andrea, samt lade beslag på både 2a (Andrea & Henny) och 3e platsen (Fredrika & Fanny) i dubbel, Bravo!

 

IMG_1107

 

I Senior klass, knep Åke tredjeplatsen i singel-B, medan C-T och Madde gjorde detsamma i singel-C. Markus och Gaofeng, kämpade med ömmande knän och 3-settare i B-klass, men lyckades i alla fall knipa 3e platsen i dubbel-B.

 

Alla resultat hittar ni här.

 

Nu laddar vi om inför nästa veckas Ölandsspel, då åker vi med 30 spelare!!!

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info