Hoppa till sidans innehåll

Nu kör vi igång säsongen 2014/2015

12 AUG 2014 08:37
Vi hoppas alla har haft en skön och bra återhämtning under sommaren och att alla ni som åkt kors och tvärs genom Sverige på olika träningsläger haft mycket kul, lärt ert mycket, och fått många nya Badmintonkompisar.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2014 08:46

Ryktet säger att vår utbildningsansvarige Åke Peterson kommer att köra pulstester för att säkerställa att den individuella träningen genomförts under hela sommaren med rätt kvantitet och kvalitet, men vem vet, kanske är det bara ett rykte... :-)

 

I går kväll hade den nya styrelsen sitt första ordinarie möte för säsongen och nästa vecka tisdag kör vi igång tävlingsgrupperna följt av Badmintonskolan på onsdagen. Nytt för i år är att vi är i A-hallen i Spelefanten, som är lite bredare och därmed också har något bättre förutsättningar för Badminton. Nytt är också att vi kör med FUKUDA fjäderbollar till tävlingsgrupperna, samt att vi införskaffat stegar för bättre fotarbetesträning.


Totalt kommer BMK Kvasten under säsongen att bestå av ca100 spelare, varav ca 60 tävlingsspelare, en handfull motionsspelare och drygt 30 nya vänner i den tävlingsförberedande Badmintonskolan, låt oss gemensamt se till att alla känner sig välkommna till Sveriges i särklass bästa badmintonförening.

I övrigt kommer vi att jobba lika intensivt och metodiskt som förra säsongen, men med den avgörande skillnaden, att vi nu startar med helt andra förutsättningar än för ett år sedan. Om vi då endast hade en handfull meriterade U-klass spelare har vi nu ett 40-tal ungdomar som redan byggt erfarenhet på den högsta nivån, ett drygt 30-tal av er är redan väl placerade på den nationella trankingen och kommer under året att succesivt höja er och bli fler, detta medan ett antal av er sannolikt också kommer att få chansen vid uttagning till Smålandslag, och Svenska Cupen, kanske även landslagläger.


För det är där vi är nu, vi har kvaliteten och ambitionen och ni har alla gjort ett makalöst arbete och verkligen slitit hårt under förra säsongen.


För att ytterligare spänna bågen ökar vi dessutom tränartätheten med Markus Sjöblom som assisterande tränare till Åke i tävlingsgrupperna. Markus är förutom en meriterad seniorspelare också lagkapten för vårt seniorserielag och kommer att bli en viktig tillgång när det gäller finslipandet av detaljer och vi är väldigt tacksamma för hans engagemang. Madde tar nu helt över som ansvarig för Badmintonskolan efter Alva och kommer att assisteras av Pasi Hamari och Mikael Elmlund. Med två något mindre och mer åldershomogena grupper i badmintonskolan kommer vi att ha helt andra förutsättningar att snabbt jobba in alla grunder så att våra ungdomar kan komma väl förberedda in i tävlingsgrupperna när det väl är dags.


Vi kommer under året att utbilda och vidareutbilda samtliga tränare i samarbete med Svenska Badmintonförbundet och SISU föreningsutvecklarna. Vi kommer att spela seriespel med ungdomarna i Smålandsserien och med seniorerna i division 3. Och givetvis kommer vi att åka på mycket individuell tävling och träningsläger i hela södra Sverige.


Allt vi gjorde förra året kommer vi att göra lite mer av och med något höjd ambitionsnivå vilket kommer att märkas både vid tävling och träning.


Redan nu sneglar vi lite på kommande tävlingar i Älmhult och Ronneby så se till att ni är anmälda i tid, ni som ska med. Som vanligt kommer all information inkluderat tävling, träning och anmälan via www.bmkkvasten.se så håll regelbundet koll på sidan!


Ni som är nya för i år och ännu inte gjort så, skicka er adress, telefonnummer och personnummer till This is a mailto link

 

Vi ses nästa vecka!

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info