Hoppa till sidans innehåll

Många Kvasten-vinnare vid Boda Borg Cup

15 FEB 2015 08:52
Under lördagen åkte fyra Kvastar till Boda Borg Cup i Sävsjö och försvarade klubbfärgerna mot tufft motstånd.
  • Skapad: 15 FEB 2015 08:52

IMG_1385

 

Ella gjorde som hon brukar, jämnade motståndet med fotknölarna, gick obesegrade genom hela tävlingen och tog hem Klassen DSU11. Frågan är, finns det någon U11 tjej som kan besegra Ella idag, och hur blir det då nästa år då Ella fortfarande är U11? Hmmm, det får nog bli U13 spel rakt igenom nästa år för vår Ella!

 

Fabbe gjorde som vi också vant oss vid och spelade riktigt bra i HSU13, gick vidare till Slutspel och föll till sist i Kvartsfinal mot en övermäktig Adam Ingemansson ifrån Wätterstad. Men det var en riktigt tät match, med rafflande bolldueller. Att som första-års-U13, trots ett extremt tufft motstånd, redan leverera slutspelsplats efter slutspelsplats bådar gott för framtiden, för det är nu det är som svårast.

 

Axel, gjorde det vi Kvastar gör, han satta tävlingsglädjen först, visade mod, och gick efter endast en U9 nybörjartävling direkt upp i U11 nybörjare för att ta sig an tuffast möjliga motstånd. Han kämpade grymt tappert mot 3 år äldre spelare och var också en segrare enligt vårt sätt att se på saken. Grymt bra jobbat Axel!

 

En annan vinnare var Cornelia, som också valde att ställa upp mot betydligt äldre motståndare när hon för första gången gick in i DSU11, trots att också hon liksom Axel är U9. Cornelia var dessutom snubblande nära en tredjeplats efter en tät duell mot en Sävsjö tjej.

 

För det är så här vi jobbar i Kvasten, och det är också här vi skiljer oss ifrån de flesta andra klubbar. Vi väljer nämligen bort det lätta motståndet när det går, och när andra prioriterar jogging i nedförsbacke, så väljer vi att springa uppför i intervall. Genom att ge spelare det stöd som krävs och sätta utvecklingen i centrum är också vår utvecklingskurvaskurva brantare än andras.

 

För det är som vår huvudtränare brukar säga, till slut är vi alla seniorer!

 

THOSE WHO DARES WIN!

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info