Hoppa till sidans innehåll

Kvasten på Utbildningshelg i Färjestaden

19 OKT 2014 08:25
I enlighet med BMK Kvastens uttalade ambition om att erbjuda varje spelare ”optimala möjligheter att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar som tävlingsspelare” så fortsätter vi att stärka upp på ledar- och tränarsidan.
  • Skapad: 19 OKT 2014 08:25

Den här helgen var det Mia, Niclas och Pasi som deltog i SISU och Smålandsidrottens utbildningshelg i Färjestaden.

IMG_0644

Under två intensiva dagar med både teori och praktik gick man igenom bl.a. följande oerhört viktiga och för oss som tävlingsklubb, relevanta områden: 

  • Barnet och ungdomen i centrum 
  • Ledarskap
  • Barns och ungdomars utveckling (psykiskt och fysiskt)
  • Pedagogik i praktiken 

Som hårt satsande klubb behöver BMK Kvasten både ett brett och välutbildat lag med stödjande föreningsledare och ett fokuserat, och väl organiserat tränar-team som är nära knutet till den senaste kunskapen inom allmän-idrottslig och badminton-specifik träning. 

2.2

Därför har vi också tidigare under hösten deltagit med 3 tränare i Badminton 1 utbildningen i Karlskrona och vi avser att under våren både delta med ytterligare 2-3 ledare/tränare i Barn- och ungdoms-idrottsutbildning, samt skicka 2-3 tränare på Badminton 2 utbildning.

 

Vi ska vara medvetna om, att som förening har BMK Kvasten ett unikt ingångsvärde med 5 dedikerade tränare och ungefär dubbelt så många föreningsledare aktiva inom klubben, något som vi ska vara stolta över och som är en absolut förutsättning för att kunna upprätthålla kvaliteten inom träning och tävlingsverksamheten. 

 

Men för att säkerställa långsiktighet är det också viktigt att vi i klubben hela tiden arbetar med att utveckla potentiella framtida ledare, samt kontinuerligt stärker kunskapen bland aktiva föräldrar, så att det tillgängliga ledare och tränare-kapitalet hela tiden överstiger det omedelbara behovet. 

 

Vi vill därför uttrycka vårt uppriktiga tack till alla fantastiska ledare, tränare och engagerade föräldrar, utan er, inget BMK Kvasten! 

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info