Hoppa till sidans innehåll

Kvasten avlossar en riktig bredsida vid Ölandsspelen!

02 NOV 2014 13:06
Vilka heroiska insatser! Med trettio grymt taggade tävlingsspelare på plats dominerade BMK Kvasten som största klubb det visuella lanskapet i båda hallarna. Resultaten var lika påfallande, med stor Kvasten närvaro i nästan samtliga slutspel.
  • Skapad: 02 NOV 2014 13:06

Hur många slutspelsplatser blev det? Ingen aning, för många för att hålla reda på! Tänk, ett år efter att i princip alla våra ungdomar spelade sin allra första tävlingsmatch, kan vi nu med riktig bredd, i alla klasser konkurrera med vem som helst på högsta nivån, ni är helt otroliga!

Om man nödvändigtvis ska leta efter lite smolk i bägaren får det nog vara att vi i vissa klasser, mest påtagligt i U15, tvingades slå ut varandra när det blev Kvasten derbyn i både pool och första rundan av slutspelet.

Det kanske häftigaste var att se hur nya spelare som Wilma och Oscar, utan tvekan kastas sig in i nivå 3, på ett sätt som ger mersmak. Att se Lisa visa framfötterna i U13 och ta sig till slutspel och Klara vinna sin första riktiga match på den här nivån. Välkomna till nivå 3, och riktigt bra jobbat!!! Sedan kan man ju inte annat än att nämna guldet och bronset i damdubbel U15, vilken bedrift av Isa, Andrea, Henny och Fanny!

 

bild

 

Man kan ju inte heller låta bli att nämna Konny och Mathias, som tog steget in i C-klass och gjorde så med en ära, rakt in i slutspel!

 

I summering:

 

U11

 

Här representerades vi av Ella och Leo, två spelare som alltid levererar. Ella tog silverpokalen för tredje tävlingen i rad, medan Leo sopade matten med allt motstånd och tog sig till semi och en hedersam tredjeplats.

IMG_1516

 

U13

 

Här var det full fart, Arianna vidare som pool 1a, men som inte riktigt orkade upp på sin fulla nivå i kvartsfinalen, dessutom grymt bra spelat både i dubbel med Ella och mixed med Fabbe, där de var en hårsmån ifrån att slå ut de högst sidare i hela tävlingen. Klara och Lisa visade båda att de hör hemma på den här nivån, och att Lisa går ifrån nivå 1 i U11 till nivå 3 i U13 och levererar en slutspelsplats är kanske tävlingens mest imponerande insats.

 

IMG_1148

 

Fabbe spelade stabilt och visade att det finns ingen U13 i Sverige som kan slappna av mot honom, trots på pappret en omöjlig uppgift levererade han en vinst och en episk 3 settare i poolen. Oliver och Ricard tog sig båda vidare ifrån poolen men tvingades mötas i åttondelsfinal, där Ricard drog det längsta strået, men för båda spelare en riktigt väl genomförd tävling.

 

IMG_1158

 

U15

 

För grabbarna var det en närmast omöjlig uppgift, men ibland kan man överkomma även sådana. Förutom Oscars stabila insats i sin debut, tog Johan ett enorm steg framåt och knep inte bara en slutspelsplats, utan lämnade hela eliten bakom sig och knep en semifinalplats, man blir mållös, WOW!

 

IMG_1133

 

U15 tjejerna levererade som väntat, sanslöst bra poolspel ifrån alla, Moa, Elin, Hilda, Destiny, Wilma, Miriam vilken insats, i en klass som delvis blev en ren Kvasten uppgörelse där Fanny, Henny Isa och Andrea slutligen spelade till sig slutspelsplatserna, och där Isa och Andrea till slut tog sig ända till kvartsfinal mot grymt meriterade spelare, bravo allihop, enastående insatser av alla!!!

 

IMG_1136

 

I Damdubbel U15, blev det dubbel på prispallen när Isa pch Andrea kammade hem guldet i grymt tuff konkurrens samtidigt som Henny och Fanny knep bronset, riktigt bra jobbat tjejer!

 

bild 2

 

I C-klass fick vi se riktigt bra spel av CT och inte minst ifrån Madde som nästan tog sig vidare trots grym konkurrens och tunga 3 settare.

 

På herrsidan sopade Kvasten rent när Mathias tog sig vidare, medan Håkan inte nöjde sig med det utan skickade hem den 1a seedade i två raka set och tog sig till kvartsfinal där han fick sällskap av Konny som spelade sin första tävling någonsin, jisses!! Även Daniel kämpade på, och Tim tog sin första seger i C-klass!

 

I B-klass ångade både Åke och Markus vidare till slutspel, där de i kvartsfinalen tyvärr tvingades möta varandra i en utslagningsmatch, en där Åke till slut visade att gammal är äldst när han tog sig vidare till semifinal.

 

BRAVO! Alla resultat hittar ni här!

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info