Hoppa till sidans innehåll

Inför Lusseslaget nu på Lördag

09 DEC 2014 17:18
Nu på lördag spelar vi vårt traditionsenliga Lusseslag i Spelefanten och hela 47 kvastar har anmält sig, både ifrån badmintonskolan och våra tävlingsgrupper.
  • Skapad: 09 DEC 2014 17:18

För att få lite viktning kommer de spelare som är lite mer erfarna att spela mot nybörjare i en klass högre. U13 nybörjare kommer alltså att möta mer erfarna spelare ifrån U11 o.s.v. Inte perfekt men den bästa lösningen som inte innebär att vi måste vikta varje spelare individuellt, vilket vore ohanterligt.

 

Liksom förra året får vi besök ifrån Emmaboda och Fåken, vilket tar upp antalet spelare till ca 80 stycken, indelade i klasserna U9, U9/11, U11/13, U13/15, U15/17.

 

Vår tävlingsledare Håkan har slitit sitt hår för att få in närmare 130 matcher, med rimlig tid emellan, men om vi börjar spelet runt 09:30, endast en spelare går vidare ifrån poolen och tar hela Spelefanten i anspråk kommer det att fungera och vi får den buffert-tid vi vill ha.

 

Lite praktiska saker:

 

Tid: Vi samlas 09:00 i Spelefanten och räknar med prisutdelning ca 16:00, det finns givetvis något för alla. Se till att verkligen vara där 09:00 för vi vill gärna ta en gruppbild i början, och då på så många Kvastar som möjligt, även ni som inte ska spela.

 

Regler: Klubbarna tävlar mot varandra, och för att Kvasten inte ska ha för mycket fördel av sin numerär så delas det ut poäng till respektive klubb endast för 1a och 2a plats i respektive klass. Dessa poäng summeras under dagen och den klubb som har mest poäng när vi är klara tar med sig Lusse-pokalen hem och får putsa den de kommande tolv månaderna. Vi tävlar alltså nu för vår respektive klubb och inte individuellt, och jag behöver väl inte påminna er om att BMK Kvasten tog hem den förra året!

 

Försäljning: Vi kommer att ha försäljning av korv, smörgåsar, frukt och dricka, dessutom bjuder vi på kaffe och Lussebullar som skänks av våra fantastiska Kvasten-föräldrar. Allt överskott går oavkortat till ungdomsverksamheten, så tugga på!

 

Lotteri: Vi kommer under dagen att också sälja lotter till två spektakulära lotterier med riktigt fina priser skänkta ifrån sponsorer och medlemmar, allt ifrån fantastiska ostar ifrån Arla, tröjor ifrån Fukuda, SodaStreamer ifrån AGA, presentkort ifrån Lidl och mycket mycket annat!!! Igen, allt går till vår ungdomssatsning så fyll fickorna med pengar innan ni går hemifrån!

 

Slutligen, ni som spelat ett tag i BMK Kvasten vet, att trots vår idrotts individuella framtoning är vi en oerhört sammansvetsad badmintonfamilj, en gång Kvast, alltid Kvast. Så ta chansen nu att välkomna era nya kamrater i Badmintonskolan in i kamratskapen för snart sliter ni sida vid sida i tävlingsgrupperna.

 

Men framförallt ska vi ha en riktigt trevlig dag tillsammans så här när första halvan av säsongen börjar gå mot sitt slut.

 

Vi ses på Lördag!

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info