Hoppa till sidans innehåll

Grundträning är ett individuellt ansvar

30 SEP 2015 13:40
Inom BMK Kvasten påminner vi våra spelare regelbundet om behovet av en bra kompletterande allmänträning utanför schemalagd badmintonträning. Detta är en av huvudskälen till att vi rekommenderar individuell träning under sommaruppehållet och då kan tyckas lite restriktiva med hall-bokningar för badmintonspel.
  • Skapad: 30 SEP 2015 13:40

Vi har idag närmare 80 spelare i våra tävlingsgrupper som varje vecka kör minst två ganska betydande pass av intensiv teknikträning, företrädelsevis i modulform, och för er är det särskilt viktigt att komplettera den ganska extrema träning detta innebär med en allmän träning som både stärker kroppen och förbättrar er kondition. 

 

Kondition krävs inte minst på tävling då det inte sällan är en avgörande faktor efter ett stort antal matcher under samma dag.

 

Men kanske än viktigare är att stärka kroppen och därmed kunna utveckla era rörelser bättre och undvika framtida skador.

 

Vid fys-tester, även på elitspelare kan man notera svagheter som kan skapa problem, och det handlar främst om stela fotleder som gör det svårt med vissa utfallssteg och kan leda till problem med knäna. Man noterar begränsad rörlighet i bröstryggen som gör det svårt att hämta kraften långt bak vid Smash och Clear. Detta gör att man tar ut rörelsen i axeln istället, vilket kan till axelproblem.

 

Ytterligare en klassiker är baksidan av låret som jobbar hårt både vid utfallssteg och vid rörelsen tillbaka in i spelcentrum. Är man svag i benen tar andra muskler över, vilket kan leda till ryggproblem.

 

Därför, för att förebygga skador bör man redan tidigt kompletera sin badmintonträning, och ju yngre man är när man börjar jobba med dessa bitar, desto mer sannolikt är det att man får en betydligt bättre och skade-friare framtid som badmintonspelare.

 

Bra övningar som man kan jobba med mellan träningarna finns nu på nätet för en var att ta del av här.

 

Ni kan även läsa Team Manager Anne Forsells kommentarer runt detta här.

Skribent: BMK Kvasten

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info