Hoppa till sidans innehåll

Fullt ös vid Hobyfjädern!!

16 NOV 2014 12:10
Efter en intensiv tävlingsperiod, där många av våra tävlingsspelare varit iväg nästan varje helg, var det dags att göra lite av ett bokslut i Hoby. För många sannolikt den sista klassningstävlingen under 2014.
  • Skapad: 16 NOV 2014 12:10

Hobyfjädern var en lite annorlunda tillställning än vad vi är vana vid, som spelades endast i U11, U13 och U15, som spelades klart på en dag, och där vi alla var samlade i samma lilla hall i Bräkne-Hoby.

 

Som vi blivit vana vid gjorde alla fantastiska insatser trots tuff konkurrens på nivå 3. Leo kämpade på i U11 och kom två i HDU11 tillsammans med William ifrån Fåken. Ella flyttades upp i DSU13 och fick kriga emot, i många fall 3 år äldre spelare, men gav dem alla en riktig match. Arianna spelade stabilt bra turneringen igenom, men missade tyvärr slutspelsplats efter att ha kommit in som pooltrea med minsta möjliga marginal.

 

Även Marco fick nöja sig med poolspel I U13, efter att slitit med tuff lottning och en riktig 3-sets rysare. Ricard tog sig vidare som pool två efter starkt spel men fick nöja sig med en åttondelsfinal den här gången. Desto bättre gick det för både Fabbe och David som båda gick vidare obesegrade som pool-1or, vann sina åttondelsfinaler och tog sig till båda till Kvartsfinal i en rysligt stor och tuff HSU13 klass. Dessutom kammade de hem tredje platsen i dubbel.

 

IMG_1196

 

I U15 representerades vi av Henny, Isa och Andrea som alla spelade riktigt bra och gick vidare till slutspel. Henny föll till slut i Kvarten där tyvärr Isa och Andrea sedan ställdes mot varandra och det tog 3 åtta set för att avgöra vem som var herre på täppan den här gången. Till slutligen Andrea drog det längsta strået och säkrade en tredjeplats, men det var med en viskning och alla tre tjejerna gjorde en storartad turnering och bevisade att de hör hemma bland de 100 högst rankade U15 tjejerna i Sverige!

 

Som grädde på moset säkrade Isa och Andrea silverpokalen i DDU15, stark jobbbat!

 

Nu är det ett Smålands DM, ett seriesammandrag, ett Lusseslag och en nivå 1 tävling på Öland innan jul, sedan drar det igång med klassningstävlande igen direkt efter nyår då vissa åker till Ostkakan i Västervik!

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info