Hoppa till sidans innehåll

Boda Borg Cup visar på både framgång och återväxt

22 FEB 2016 08:06
Det var ett med Kvasten-mått ganska litet gäng som i helgen tog sig till Sävsjö för årets upplaga av Boda Borg Cup, men det var ett spännande och oerhört intressant gäng ifrån olika delar av vår ungdomsverksamhet.
  • Skapad: 22 FEB 2016 08:06

Med något undantag var det endast U13 spelare som deltog ifrån Kvasten, däribland Fabbe en av våra mer erfarna andra-års U13, William och Leo, våra lite mer erfarna första-års U13, Benjamin, Selma och Calle, för säsongen nya U13 i tävlingsgrupperna med begränsad tävlingserfarenhet, och slutligen Olle och Samuel som började i Kvastens Badmintonskola så sent som i höstas.

 

IMG_2868

 

För oss som tävlingsklubb gäller det att hela tiden säkerställa bredd och återväxt i leden, en förutsättning för att också framledes kunna ha en träningsmiljö där spelare kan växa och utvecklas optimalt. Vi vet att vi har många riktigt duktiga och högt rankade ungdomsspelare som idag i princip levererar medalj i varje tävling de ställer upp i, och vi är med rätta väldigt stolta över det. MEN vi måste hela tiden lyfta blicken bortom vad som idag är jätte-bra, och säkerställa att också morgondagen är vår.

 

IMG_2910

 

Detta kräver ett ständigt inflöde av modiga nya unga träningsvilliga spelare som brinner för tävlingsbadminton, och som fyller på bakifrån när våra äldre spelare rör sig uppåt i åldersklasserna.

 

Därför klappar hjärtat lite extra mycket när vi som i helgen får se en så hjältemodig insats bland våra nivå-1 spelare.

 

Låt oss kort summera BMK Kvastens insats i Sävsjö:

 

Fabbe gick in i tävlingen som 2a seedad på nivå-3 och levererade återigen pallplatser med ett guld i dubbel och med ett silver i singel. Detta medan våra ett år yngre William och Leo kanske gjorde sin bästa tävling för säsongen med bronsmedaljen i dubbel, och bronset i singel för Leo. William hamnade utanför pallen i singel den här gången, men vilken insats av båda, resultatet av stenhård 2 mot 1 träning och säsongens genomtänkta modul-upplägg var tydligt för var och en att se. Löpvillighet, effektiva rörelser, enkla lösningar på banan, allt var där, bravo, nästa år kommer ni att vara formidabla motståndare för vem som helst i U13, BRAVO!

 

IMG_2902

 

Men det var kanske, om möjligt, än mer upplyftande att se vårt nivå-1 gäng visa framfötterna. Med bara 1 till 2 tävlingar innanför västen ställde sig Selma, Benjamin och Calle upp mot oändligt mycket mer erfarna spelare och levererade riktigt bra spel, i Selma och Benjamins fall räckte det ända till slutspel, och t.o.m. ett brons till Benjamin som nu börjar närma sig den högre tävlings nivån. Att ha fått följa dessa ungdomar ifrån förra årets första trevande steg i Badmintonskolan, till att i år nöta modul i tävlingsgrupperna har varit ett sant privilegium.

 

IMG_2874

 

Slutligen, så har vi våra riktiga hjältar Olle och Samuel, som så sent som i höstas började med Badminton, och nu ställde sig på en riktig tävlingsbana för allra första gången, och med den ära. Fint spel där väldigt mycket stämde, bra tryck i Clearen, bra servar och fina rörelser, kort och gott en rysligt imponerande debut, där de stundtals pressade motståndare med 2-3 års Badmintonbakgrund, sånt imponerar och ger mersmak. Tack för att ni vågade komma med, vi vill se mer, för det finns där!

 

IMG_2880

 

Nu laddar vi om till Mörrum om två veckor, vi ses i Arenahallen!

Skribent: Mikael

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info