Hoppa till sidans innehåll

BMK Kvastens Madeleine Peterson utsedd till årets Stipendiat inom Svensk Badminton

08 JUN 2015 15:30
Det är med en obeskrivlig stolthet som BMK Kvasten i Kalmar mottog beskedet om Svenska Badmintonförbundets enhälliga beslut, att utse våran egen Madde till årets Stipendiat.
  • Skapad: 08 JUN 2015 15:30

Kalmar 2015-06-08

 

En framgångsrik tävlingsverksamhet står och faller med kompetensen och entusiasmen i träningshallen. Inga enskilda talanger kan väga upp en bred och målmedveten ungdomssatsning organiserad och utförd av skickliga, motiverade och välutbildade tränare och ledare. 

 

För BMK Kvasten som så sent som 2011 hotades av nedläggning har Madde, tillsamman med övriga tränare och ledare inom Kvasten varit en central del av motorn i en återuppbyggnad som både förvånat och imponerat många inom svensk Badminton.

 

Medan antalet licensierade och nationellt rankade ungdomsspelare ökat lavinartat har verksamhetens omfattning i snitt dubblerats varje säsong. Men inte ens det har kunnat mätta suget efter tävlingsbadminton i Kalmar och medan avhoppen är få, ringlar kön lång till badmintonskolan

 

Sedan hösten 2014 har Madde med bravur antagit utmaningen att som huvudtränare för BMK Kvastens Badmintonskola, tillsammans med två assisterande tränare, under ett fart- och glädjefyllt år, lotsa ett drygt 30-tal unga spelare genom en grundutbildning och in i BMK Kvastens avancerade tävlingsgrupper.

 

Förutom äran, möjliggör priset en ytterligare acceleration inom föreningens ledare och tränareutveckling planerad för säsongen 2015/16.

 

Skärmavbild 2015-06-08 kl. 15.03.12

 

Svenska Badmintonförbundets offentliggörande och motivering hittar du här.

 

Stort Grattis Madde och tack för att du är en del av vår verksamhet.

 

Med vänlig hälsning,

 

Spelare, Styrelse, Tränare, Ledare och Föräldrar i BMK Kvasten

Skribent: Mikael Elmlund

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info