Hoppa till sidans innehåll

BMK Kvasten på plats i Kristianstad och vid Svenska Cupen i Uppsala

24 APR 2016 16:50
Medan Ella var på plats i Uppsala för att representera distriktet åkte ett gäng Kvastar söderut för att delta i den årliga upplagan av Christianstad Cup.
  • Skapad: 24 APR 2016 16:50

Efter lite strul med sjukdom och andra praktiska bekymmer, var det slutligen bara 9 Kvastar som på lördagsmorgonen stegade in på Kristianstads fina arena. 

På bredden bra insatser i singel-gruppspelen, och de flesta vidare till slutspel, där det plötsligt blev så där…. jobbigt.

Arianna, som pulveriserat allt motstånd i poolen fick möta den slutliga segraren redan i Kvartsfinalen, Robban och Gaofeng tvingades till en intern Kvasten-drabbning redan i 8-delen, och när väl Robban tvingats skicka hem Gaofeng så möter han direkt den senare silvermedaljören i kvartsfinal. Markus möter den 2a seedade redan i 8-delen, Fredde möter slutsegraren i C-klass redan i kvarten osv.

Men, så är det ibland, så låt oss konstatera att alla Kvastar gjorde på det stora hela en riktigt bra turnering, massor av fina prestationer och slutspelsplatser, även om det inte räckte hela vägen till några riktigt framskjutna singelplaceringar just den här gången. 

Men, som för att ställa allt till rätta igen, så tog Markus och Robban tag i saken på söndagen, och spelade sig ända till final i herrdubbel B och bärgade en väldigt eftertraktad och väl behövd GULDMEDALJ, Vi andra bockar och bugar!

Så tack till Ricard, Andrea, Markus, Robban, Gaofeng, Hilda, Lisa, Arianna, David, vi är grymt stolta över er som alltid. Tack också till alla stödteam på plats som coachade, organiserade samkväm, höll ångan uppe och tapetserade Facebook med bilder! Tack Marian, Niclas, Bodil,  Jerker och Sven!

—————————

Under tiden i Uppsala drog Ella och hennes mixed partner, Filip ifrån Älmhult igång i fullt tempo och besegrade komfortabelt Upplandslaget innan det tog stop mot, de som alltid favorittippade stockholmspelarna Och Stockholm fortsatte att gäcka Ella när hon efter en episk 3-settare mot Kista’s Tilde Axelsson nekades en plats i slutspelet. 

Man ska aldrig skylla på lottingen, men att nästan uteslutande möta de bästa Stockholm- och Uppsala-spelarna i de två första rundorna är antagligen det tuffaste man kan utsättas för på den här nivån. Men tack Ella för en bra turnering, vi är stolta över din uttagning och din fina insats!

 

13076777_927963980654291_7701321584219387568_n

 

Som alltid finns det massor av bilder på vår Facebook sida!

Kolla också i vårt fotoalbum här på hemsidan som vi försöker uppdatera med några utvalda bilder ifrån varje tävling.

Skribent: Kansliet

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info