Hoppa till sidans innehåll

BMK Kvasten deltar i Projekt 100 för framtidens ledare

29 JUL 2014 09:51
I syfte att öka ledartätheten och kunskapen inom svensk badminton, har Badminton Sweden initierat projekt 100, något som BMK Kvasten välkomnar.
  • Uppdaterad: 29 JUL 2014 10:40

Även om BMK Kvasten idag inte lider av samma akuta brist på ledare och tränare som många andra föreningar är det viktigt att också säkerställa ledarrekryteringen inför framtiden.

 

Därför har BMK Kvastens styrelse beslutat om deltagande, vilket innebär att det under hösten kommer att skickas 5 stycken deltagande till en initial utbildning för blivande ledare följt av en två dagars helgutbildning. Här hoppas vi framförallt på att engagerade föräldrar som inte redan idag har en formell roll i föreningen tar ett steg framåt. Deltagande betyder inte att man med automatik tar en ledarroll i föreningen, utan kan lika väl vara att man tar ett steg framåt som stödjande förälder på tävling, med bättre grundkunskaper i coachning och ett större självförtroende i Badmintonens regelverk. Att man kanske vidgar sitt engagemang för att också kunna ge en hjälpande hand till de ungdomar som just i den tävlingen saknar stöd ifrån sidolinjen.

BMK Kvasten står för alla anmälningskostnader och upplägget är som följer;

Steg 1: förberedande ledare/tränarutbildning (3 h) OBLIGATORISK

Hålls i Kalmar under en kväll och fokuserar på grundläggande coachning och orientering inom Badmintonregler, hur man förhåller sig till barns tävlande/idrottsutövande och annat matnyttigt.

Efter steg 1 kan man välja två inriktningar, beroende på om man vill ha mer allmänt ledarfokus, eller mer tränarfokus.

Steg 2 (alternativ A): Plattformen/allmän idrott (16h/2 dagar)

Hålls i Färjestaden av SISU idrottsutbildarna 18-19/11 och belyser rollen som ledare för barn och ungdomar (7-15år), med fokusområden som;

-          Barn och ungdomars utveckling

-          Ledarskap

-          Barnet och ungdomen i centrum

-          Pedagogik i praktiken

Steg 2 (alternativ B): Ungdomstränarutbildning 1 (U1) (16h/2 dagar)

Hålls på olika platser under hösten och har mer fokus på teknikinlärning, grundläggande fotarbete, taktik och Coachning. Även ledarskap och barn/ungdomars utveckling ingår.

 

Är ni intresserade, hör av er till Kansliet eller prata med Mikael, vi har fortfarande inte allokerat platserna, men de är begränsade till de fem vi tilldelats!

Skribent: BMK Kvasten

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0702290991
E-post: This is a mailto link

Se all info