Hoppa till sidans innehåll

Badminton i Sverige


Han beskrivs som en väldigt artig kille från Bornholm. På banan är dock Rasmus Messerschmidt inte lätt att tas med. Hittills har han spelat 18 matcher i Badmintonligan – och vunnit alla!
 
Umeå kom till start i Badmintonligan med ett helt nytt lag. Och de kunde inte ha önskat sig en bättre premiär – vinst på bortaplan med 4-2 mot Frölunda.
 
YONEX Belgian International har ofta ett stark startfält och så även i år. Det blir tuffa matcher för de sju svenska deltagarna i International Challenge-tävlingen som spelas 11-14 september.
 
Påvelunds lagledare Asger Madsen hade hoppats på 3-3 och minst en poäng i den svåra bortamatchen mot Fyrisfjädern. Det gick betydligt bättre än så, Göteborgslaget tog en övertygande seger med 5-1.
 
Redan i första omgången av Badmintonligan möts två av favoriterna till SM-guldet. Fyrisfjädern mot Påvelund blir en riktig prestigematch och en bra första värdemätare på de två lagens styrkor.
 
Svenska Badmintonförbundet och SolidSport gör tillsammans en stor satsning på Badmintonligan och SM-tävlingarna 2019/2020. Genom att bli Månadssupporter till din favoritklubb i Badmintonligan kan du se alla matcher och samtidigt stötta föreningen.
 
Det blev ingen medalj för Edith Urell i U17-EM. Hon förlorade kvartsfinalen efter en tuff tresetare. – Jag är väldigt besviken. Spelet blev alldeles för stressigt, säger hon.
 
Edith Urell har all anledning att vara nöjd med sin singelform. Två klara vinster under torsdagens spel i U17-EM i Polen gör att hon är klar för medaljmatch på fredagen.
 
Som titelförsvarare är Halmstad laget att slå i Badmintonligan. Men det lär bli tufft att upprepa guldet då årets liga ser jämnare ut än på länge. – Det finns fem-sex lag som har chansen att vinna ligan och vi är ett av dem, säger Thomas Carlsson.
 
Fem vinster, tre förluster. Det blev onsdagens facit för de svenska spelarna i U17-EM i Polen. – Flera av spelarna övertygade, säger förbundskaptenen Douglas Lidman.
 
Måndagen den 9 september drar en ny säsong av Badmintonligan igång. I år innehåller ligan rekordmånga starka spelare och i flera matcher utlovas badminton på riktigt hög europeisk nivå.
 
I dag tisdag den 3 september startade den individuella turneringen i U17-EM i Polen. – Vi har förhoppningar om medalj, säger förbundets sportchef Jonas Herrgårdh. Och första dagens spel resulterade i tre svenska matchvinster och en förlust.
 
Bra resultat med en semifinalplats av Melker Z-Bexell och Tilda Sjöö i mixed i Belarus International i Minsk.
 

U17-EM i Polen har börjat

(2019-08-31 09:54)
Europamästerskapen för U17 arrangeras i Gniezno, Polen. Lagtävlingen pågår mellan 30 augusti och 2 september, och den individuella tävlingen äger rum 3-7 september. Här hittar du länkar till direktsändningen och resultatredovisningen.
 
Från och med 1 september 2019 ingår Råd och Vård för idrottsskador i din idrottsförsäkring.
 

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sponsorer:

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@bmkkvasten.se

Se all info