Hoppa till sidans innehåll

Badminton i Sverige


Landslagsläger är planerade till datum 2-5 januari och orterna för lägren blir, U19 i Uppsala, U17 i Trollhättan, U15 i Täby och det blir även ett nationellt läger för U13 i Täby.
 
Felix Burestedt i herrsingel och Moa Sjöö/Clara Nistad i damdubbel har nått kvartsfinal i challenge tävlingen Irish Open på Dublin.
 
Irish Open arrangeras som vanligt i Dublin, datum för tävlingen är 13-16 november.
 
Swedish Youth Games (SYG) i Malmö med datum 8-10 november har samlat en mycket stort internationellt startfält. BEC status på U17-tävlingen ger ett stort antal deltagande länder, men även i U15 och U13 är det ett mycket bra startfält.
 
Emma Karlsson/Johanna Magnusson tog hem Norwegian International. Paret vann damdubbeln efter segrar mot danska par i både semifinal och final. Och Emma fick ett guld till!
 
I januari 2020 startar Badminton Sweden en helt ny utbildning på högsta nivå för badmintontränare i Sverige, den så kallade Topptränarutbildningen (TTU).
 
Helgen den 30 nov till 1 dec är det dags för säsongens tredje serieomgång. Här följer viktig information om sammandragens genomförande.
 
Lagmatcher för U13 och U15 spelas innan tävlingen Swedish Youth Games i Malmö, datum 7-8 november.
 
Norwegian International arrangeras i Sandefjord mellan 7-11 november. Många spelare kommer att delta från klubbarna.
 
Matcherna mellan Umeå-Trollhättan brukar alltid bli riktiga rysare. Tisdagskvällens drabbning var inget undantag utan gick till Golden set. Även topplagen Halmstad och Fyrisfjädern fick det tufft i sina matcher.
 

Påvelund tog säker seger

(2019-11-04 21:29)
Påvelund ångar på i Victor Badmintonligan. På måndagskvällen vann laget mot Täby med klara 5-1 och tog därmed sin femte raka seger.
 
Denna vecka är det dags för nya intressanta drabbningar i Victor Badmintonligan. Imorgon kväll gör IFK Umeås indonesiske nyförvärv Fauzi Fathurrahman premiär i hemmamatchen mot Trollhättan.
 
Victor och FZ Forza kommer att samarbeta i ett strategiskt partnerskap. Läs mer om nyheten i bifogad pressrelease.
 
Badminton ABC är en tränarutbildning på basnivå med fokus på hur man lär ut teknik. Kursen är ett bra komplement till Shuttle Time, som många ledare och tränare gått det senaste året. Fler föreningar är välkomna att planera in Badminton ABC!
 
Johanna Magnusson/Emma Karlsson tog i helgen en fin andraplats i BEC-tävlingen YONEX Hungarian International Championships.
 

 

Stöd BMK Kvasten

 

 

Huvudsponsorer

 

Sponsorer:

 

Sammarbetspartners:

fukuda_logo_med_text (1)

Postadress:
BMK Kvasten - Badminton
Kalmar Sportcenter, Smålandsgatan 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@bmkkvasten.se

Se all info